Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING UHR ska se över förutsättningarna för höstens högskoleprov

UHR ska se över förutsättningarna för höstens högskoleprov

Publicerat av: Redaktionen

Efter att vårens högskoleprov ställts in till följd av coronapandemin ger nu regeringen UHR i uppdrag att sammanställa förutsättningarna för höstens högskoleprov givet det rådande smittläget.

Till följd av de restriktioner som gällde under våren i samband med coronapandemin beslutade Universitets- och högskolerådet (UHR) att ställa in vårens högskoleprov.

Regeringen ger nu därför UHR i uppdrag att analysera och sammanställa förutsättningarna att genomföra höstens högskoleprov.

UHR ska se över förutsättningarna för höstens högskoleprov

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

– Högskoleprovet ökar i flera fall chansen att bli antagen till den utbildning man sökt och är en viktig möjlighet för många som vill studera vidare. Det är därför även viktigt för mig och regeringen att provet kan hållas, men det måste kunna ske på ett säkert sätt i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vill säkerställa att allt som kan göras också är gjort för att provet ska kunna genomföras, därför ges UHR i uppdrag att analysera förutsättningarna att genomföra provet under hösten, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Rapporten ska redovisa hur förutsättningarna att genomföra höstens högskoleprov ser ut givet rådande smittläge. Det är lärosätena som är ansvariga för provets genomförande och i uppdraget ingår även att redogöra för deras överväganden inför hösten.

Uppdraget ska redovisas den 6 augusti 2020.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>