Hem NYHETER 60 gymnasieelever till SMHI för att lära mer om klimatforskning

60 gymnasieelever till SMHI för att lära mer om klimatforskning

Publicerat av: Redaktionen

Tisdag den 9 januari kommer ett 60-tal gymnasieelever från Kunskapsgymnasiet i Norrköping till SMHI.

Dagen är årets kick-off i ett flerårigt samarbete kring klimat och kunskap om beräkning av ett förändrat klimat, riktat till unga.

60 gymnasieelever till SMHI för att lära mer om klimatforskning

Samarbetet mellan SMHI och Kunskapsgymnasiet startade i fjol och ska pågå i flera år. Bilden är från kick-off i januari 2017.

Under dagen kommer eleverna bland annat att lyssna till föreläsningar om klimat, hur utsläpp av växthusgaser påverkar det och om klimatförändringar i Arktis. De kommer också att få prova på ett Minecraftspel om klimatanpassning som SMHI just nu utvecklar.

Samarbetet mellan SMHI och Kunskapsgymnasiet startade i fjol och ska pågå i flera år.

Under kommande år ska eleverna lära sig mer om klimatvetenskap och hur man beräknar ett framtida klimat. Framöver ska de arbeta med utbildnings- och informationsmaterial om klimatförändring och hur man beräknar framtida klimat med modeller. Till sitt stöd har de forskare från SMHI.

Ytterligare två skolor, en i Storbritannien och en i Frankrike, ingår i samarbetet som sker inom det EU-finansierade projektet Crescendo.

Representanter från media är välkomna till tisdagens kick-off:

11:30 – 11:45 Kort presentation av projektet och skolsamarbetet. Erik Kjellström, SMHI och medverkande från Kunskapsgymnasiet. 

11:45 – 12:00 Intervjutid

12:00 – 13:00 Möjlighet att delta i aktiviteter och intervjua elever.

Plats: SMHIs huvudkontor, Folkborgsvägen 17, Norrköping

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>