7-åriga Oliver från Västra Frölunda skapade en ny seriefigur till Bamse
Hem EFTER PLUGGET 7-åriga Oliver från Västra Frölunda skapade en ny seriefigur till Bamse

7-åriga Oliver från Västra Frölunda skapade en ny seriefigur till Bamse

Publicerat av: Redaktionen

Oliver Hanek, 7 år från Västra Frölunda, älskar att läsa Bamse.

Favoritfiguren heter Lille Skutt och det var han som inspirerade Oliver att ställa upp i Bamsetidningens läslovstävling med figuren Kippi Kanin.

– Först började jag teckna en kanin och sedan började jag fantisera ihop en historia kring Kippi Kanin. Namnet kom jag bara på, berättar Oliver.

Oliver vann tävlingen i tuff konkurrens och nu har Kippi Kanin förverkligats. Inte nog med att Kippi Kanin förärats med en helt egen berättelse, ”Kippi Kanin smyger tyst”, i Bamse nr 10. Dessutom pryder den spännande figuren omslaget till tidningen.

7-åriga Oliver från Västra Frölunda skapade en ny seriefigur till Bamse

Omslaget till Bamse nr 10 och Oliver Hanek.

– Jag blev så glad när jag fick läsa serien och kunde knappt tror att det var sant! Jag är jättenöjd med hur den blev, säger en glad och stolt Oliver Hanek.

Bamse nr 10 med Kippi Kanin finns i butik till och med den 13 juli. Berättelsen ”Kippi Kanin smyger tyst” är baserad på Oliver Haneks idé och förverkligad av manusförfattaren Susanne Adolfsson och tecknaren Santanach.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>