Hem FORSKNING AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå

AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå

Publicerat av: Redaktionen

Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, är en av huvudföreläsarna när the World Federation of Exchanges, WFE, anordnar teknikkonferens i Umeå den 30 juni-2 juli.

Konferensen samlar internationellt ledande branschexperter som kommer att diskutera bland annat börshandel och AI, infrastruktur för handel med kryptovalutor, de senaste innovationerna och deras inverkan på finansmarknaderna.

AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå

Virginia Dignum, professor på institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet

The World Federation of ExchangesWFE, står bakom konferensen. Det är en global branschorganisation för världens börser som har sitt säte i London och representerar över 250 marknadsinfrastrukturer.

Tidigare konferenser har hållits på renommerade Massachusetts Institute of Technology, MIT,  i Boston och vid Imperial College London. Detta är första året WFE samarbetar med Umeå universitet.

– Med närvaro i Umeå såg Nasdaq detta som ett ypperligt tillfälle att föra samman Umeå och World Federation of Exchanges Technology Conference.

Som en börsmarknad och ett techföretag ser vi fram emot att delta i konferensen och samtidigt lyfta Umeås roll som ett teknikkluster för börsmarknaderna, säger Niclas Holmberg, Assistant Vice President på Nasdaq.

Evenemanget är av största intresse för akademiker men även teknikchefer, informationssäkerhetschefer, innovationschefer, IT-chefer och strategiska ledare. Konferensen är endast öppen för inbjudna och bland dessa ingår Umeå universitets forskare.

Föreläsning om AI

Måndag den 1 juli håller Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, föreläsning klockan 11-12 i Aula Biologica.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>