Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Förskollärare prioriteras i lönesatsning

Förskollärare prioriteras i lönesatsning

Publicerat av: Redaktionen

Nästa år gör Malmö stad en lönesatsning på kommunens förskollärare och höjer lönerna för cirka 350 förskollärare.

Syftet är att attrahera, rekrytera och behålla nya medarbetare till verksamheten.

Förskollärare prioriteras i lönesatsning

Bristen på förskollärare är stor, i såväl Malmö som i resten av landet. Det är i dag svårt att behålla och rekrytera förskollärare till förskolan och med de lönesatsningar som gjorts inom grundskolan, bland annat det statliga Lärarlönelyftet, väljer en del förskollärare att arbeta där istället.

Konkurrensen från grundskoleverksamheten och andra kommuner är en del av förklaringen till bristen, samtidigt som Malmö växer och behovet av förskollärare ökar i samma takt.

För att fortsatt kunna rekrytera och behålla förskollärare i Malmö stad höjs från och med nästa år lönerna för merparten av de förskollärare som ligger under 29 000 kronor. För samtliga förskollärare i den berörda gruppen höjs lönen från 400 kronor.

– Det finns all anledning att fortsätta göra satsningar på våra förskollärare, inte minst för kvaliteten och kontinuiteten i förskolan. Nu ser vi till att minska de löneskillnader som uppstått mellan förskollärare i grundskolan och i förskolan, men också mellan medarbetare med några års erfarenhet och nyutexaminerade förskollärare, säger Carina Nilsson (S), kommunalråd och ordförande i personalberedningen.

– Vi vill skapa en konkurrenskraftig och likvärdig förskola med hög kvalité för barnens och verksamhetens skull. Genom att satsa på förskollärare ser vi till att öka kvalitén i våra förskolor och ge alla barn i Malmö en bra start i livet, säger Rose-Marie Carlsson (S), ordförande i förskolenämnden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>