Ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen
Hem KOMMUNER Anki Johnson som ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen

Anki Johnson som ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen

Publicerat av: Redaktionen

Anki Johnson blir ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen i Kramfors kommun.

Hon tillträder befattningen 2022-08-01.

Sedan mitten av mars i år är Anki tillförordnad förvaltningschef, och kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef i Kramfors kommun. Innan dess arbetade Anki som rektor, vilket hon gjort för olika kombinationer av skolor sedan 1996.

Sitt första ledaruppdrag fick Anki 1987 när hon blev föreståndare för förskoleklass/fritidshem i Docksta. Anki är utbildad fritidspedagog och har genomgått Rektorsprogrammet vid Umeå universitet.

Dialog och kommunikation

Anki uttrycker att dialog och kommunikation är viktiga byggstenar i sitt ledarskap och hon betonar vikten av att alla ska vilja och kunna dra åt samma håll.

Ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen

Anki Johnson blir ny förvaltningschef för bildningsförvaltningen i Kramfors kommun. Hon tillträder befattningen 2022-08-01.

– Det måste råda en kultur där grunden är att prata med varandra och dela känslan av, att även om vi tycker olika, så vill vi varandra väl. I allt detta krävs ett tydligt ledarskap, där alla oavsett position vet sin roll och tar ansvar, säger Anki Johnson.

Bildningsnämndens ordförande, Thomas Näsholm, har höga ambitioner och vill se en fortsatt satsning med att utveckla förvaltningens alla delar och fokusera på kvalitet i verksamheten.

– Jag är tacksam för att det är klart med en ny förvaltningschef så vi kan lägga energi och fokus på att stärka Kramfors som en mycket bra skolkommun, säger Thomas Näsholm.

Det är kommundirektör Peter Carlstedt som ansvarat för rekryteringen och han säger att Anki fått sitt uppdrag i tuff konkurrens med andra sökande, och att det i rekryteringsprocessen ingått intervjuer, tester samt referenstagning. Peter lyfter särskilt fram de fackliga organisationerna som valt att medverka och på ett konstruktivt sätt bidragit i rekryteringen.

– Det är glädjande att vi var helt överens om att Anki var den som vi ville erbjuda jobbet och det borgar för att hon kommer att få bra förutsättningar för ett viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med Anki, säger Peter Carlstedt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>