I år kan ungdomarna ha sommarlovsbiljetten i mobilen
Hem EFTER PLUGGET I år kan ungdomarna ha sommarlovsbiljetten i sin mobil

I år kan ungdomarna ha sommarlovsbiljetten i sin mobil

Publicerat av: Redaktionen

Även i år får ungdomar resa kostnadsfritt med SL under sommarlovet.

SL skickar ut brev under slutet av maj med en personlig värdekod som används för att hämta biljetten till sin mobil eller ett SL-kort.

Det här blir första året som ungdomarna kan välja om de vill ha biljetten i mobilen eller på ett SL-kort. Det går inte att växla mellan mobil och SL-kort så det är viktigt att man tänker igenom vilket som är smidigast för en själv.

I maj börjar SL skicka ut drygt 205 000 brev med personliga värdekoder för att hämta biljetten digitalt. Det kommer ta tid att skicka ut alla brev och en del kommer få brevet med värdekoden före andra. Har man inte fått brevet 5 juni kontaktar man SL:s kundtjänst.

I år kan ungdomarna ha sommarlovsbiljetten i mobilen

Sommarlovsbiljetten får ungdomar födda under åren 2005 till 2011 och folkbokförda i Stockholms län.

För att få en sommarlovsbiljett ska man vara född under åren 2005 till 2011 och folkbokförd i Stockholms län. Biljetten börjar gälla den 5 juni och gäller dygnet runt, varje dag, fram till och med den 27 augusti.

Sommarlovsbiljetten är till för att ungdomen ska kunna resa kostnadsfritt under sommarlovet. Den ska inte lånas ut. Om någon annan skulle få tag i biljetten eller värdekoden ska man höra av sig till SL:s kundtjänst.

Fakta – Det gäller om man förlorar biljetten

  • Bara om man registrerat sitt SL-kort eller sin SL-app för förlustgaranti kan SL:s kundtjänst hjälpa till att få tillbaka en förlorad biljett. Det är därför viktigt att göra direkt.
  • Man behöver ha fyllt 16 år och ha BankID för att registrera kortet eller appen. Den som är under 16 år kan be en vårdnadshavare registrera kortet eller appen åt en.
  • Har inte vårdnadshavaren BankID går det att få hjälp att registrera SL-kortet hos kundtjänstbutikerna på Sergels torg och Stockholms central.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>