Hem NYHETER Ann-Charlotte Gavelin Rydman omvald ordförande för Sveriges största skolledarorganisation

Ann-Charlotte Gavelin Rydman omvald ordförande för Sveriges största skolledarorganisation

Publicerat av: Redaktionen

Lärarförbundet Skolledare är Sveriges största organisation för skolledare med 6 600 arbetande chefer i skolor och förskolor.

Under gårdagens Skolledarmöte valdes Ann-Charlotte Gavelin Rydman som ordförande för de nästkommande fyra åren.

Förutom Ann-Charlotte valdes 12 ledamöter till den nationella styrelse som ska ansvara för verksamheten.

Ann-Charlotte Gavelin Rydman omvald ordförande för Sveriges största skolledarorganisation

Ann-Charlotte Gavelin Rydman.

– Jag är naturligtvis mycket hedrad av att ha fått nytt förtroende. Det känns bra att ha mina kollegor i ryggen när jag ska stå längst fram i organisationen.

Men jag är så klart också medveten om det stora ansvar det innebär att leda Sveriges största skolledarorganisation. Många av våra medlemmar är engagerade och nu krävs att jag och styrelsen gör allt vi kan för att ta tillvara på engagemanget och föra skolledarnas frågor framåt, säger Ann-Charlotte Gavelin Rydman.

Lärarförbundet Skolledare är en egen del inom Lärarförbundet.

Lärarförbundet Skolledares högsta beslutande organ är Skolledarmötet, ett möte som motsvarar en kongress. På Skolledarmötet bestäms verksamhet för mandatperioden och en nya nationell styrelse väljs. Organisationen finns både i lokalt och nationellt.

De kommande fyra åren kommer att handla mycket om förutsättningar för skolan och för ledarskapet, lön och arbetsmiljö.

– Lön och bättre förutsättningar står alltid högt upp på dagordningen. Det handlar om en lön som speglar det stora ansvaret och förutsättningar för att kunna vara pedagogiska ledare och för att kunna göra den bästa skolan för alla lärare och elever. Arbetsmiljöfrågan har också blivit en allt viktigare fråga för skolans chefer. Fler måste vilja bli skolledare och vilja stanna kvar på sina arbetsplatser, säger Ann-Charlotte Gavelin Rydman.

Ann-Charlotte Gavelin Rydman är, förutom ordförande i Lärarförbundet Skolledare, verksamhetschef i Umeå kommun. Där styr hon över introduktionsprogram i kommunen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>