Hem NYHETER Ännu mer historiska nyheter i KB:s onlinetjänst

Ännu mer historiska nyheter i KB:s onlinetjänst

Publicerat av: Redaktionen

Kungliga biblioteket (KB) fortsätter att digitalisera äldre dagstidningar.

Nu kan du läsa Nerikes allehanda, Norrköpings tidningar, Sundsvalls tidning och Östgöta-Correspondenten från åren 1851–1895 i KB:s onlinetjänst Svenska Dagstidningar.

Ännu mer historiska nyheter i KB:s onlinetjänst

KB:s onlinetjänst är en rik informationskälla för dig som är intresserad av historia. Alla dagstidningar i tjänsten som är äldre än 115 år går att läsa och bläddra i via nätet. Genom dem kan du följa både lokala och världshistoriska händelser direkt när de begav sig.

Nerikes allehanda, Norrköpings tidningar, Sundsvall tidning och Östgöta-Correspondenten är bara några exempel på tidningar vars äldre nummer vi har digitaliserat. Just nu pågår två KB-projekt för digitalisering av historiska dagstidningar. Projekten går i mål i slutet av 2017. Då kommer närmare två miljoner sidor från 60 tidningstitlar att finnas fritt tillgängliga i vår onlinetjänst.

Riksbankens jubileumsfond har bidragit med ett anslag på 10 miljoner för digitaliseringen. Här hittar du en fullständig lista över tidningar som finns, eller inom kort kommer att finnas i Svenska dagstidningar.

FAKTA: Svenska dagstidningar
I KB:s onlinetjänst finns i stort sett samtliga nummer av flera svenska dagstidningar, från start fram tills i dag. Vi fyller löpande på med nya nummer. Artiklar som är äldre än 115 år går att se i sin helhet på nätet. Av upphovsrättsliga skäl måstes nyare artiklar läsas i KB:s lokaler i Humlegården i Stockholm. Däremot går det göra fritextsökningar i allt material, oavsett var du befinner dig.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>