91 % fler antagna till Högskolan Västs internationella masterutbildningar
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Högskolan Väst antar 615 nya internationella studenter inför hösten

Högskolan Väst antar 615 nya internationella studenter inför hösten

Publicerat av: Redaktionen

91 % fler antagna till Högskolan Västs internationella masterutbildningar.

Det är en rekordökning på 91 % jämfört med förra året och motsvarar den näst största ökningen i Sverige.

Urvalet för Högskolan Västs internationella mastersprogram har nu genomförts och de första studenterna har fått sina antagningsbesked.

615 nya mastersstudenter har antagits till att börja studera på Högskolan Väst till hösten 2022. Förra året var motsvarande siffra 322, vilket innebär en ökning med 91 % i år. Med den rekordökningen placerar sig Högskolan Väst tvåa på listan av störst ökning i landet.

91 % fler antagna till Högskolan Västs internationella masterutbildningar– Det känns väldigt roligt att vi börjar se resultat på vår satsning för att bli mer internationella, säger Tomas Bengtsson, ansvarig för den internationella studentrekryteringen vid Högskolan Väst. Nu startar arbetet med att guida de antagna så att de på bästa sätt ska komma förberedda till sina studier här i Trollhättan.

Nationellt har antalet antagna ökat med 6,7 %, skriver UHR. Läs mer om antagningen till höstens internationella masterutbildningar här.

Många av Högskolan Västs internationella mastersprogram är fortfarande öppna för sen anmälan. Det innebär att det slutgiltiga antalet antagna studenter till högskolan ännu inte är känt.

Den 14 april genomförs urvalet för det internationella kandidatprogrammet International Programme in Politics and Economics (IPPE).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>