Hem NYHETER Årets unga samhällsentreprenörer kommer från NTI Gymnasiet Kronhus

Årets unga samhällsentreprenörer kommer från NTI Gymnasiet Kronhus

Publicerat av: Redaktionen

UF-företaget Worth från NTI Gymnasiet Kronhus i Göteborg vann första pris i kategorin Årets samhällsentreprenör på SM-finalen i Ung företagsamhet som gick av stapeln den 6-7 maj.

Totalt deltog hundratals företag från hela Sverige i SM-finalen på Älvsjömässan i Stockholm.

Årets unga samhällsentreprenörer kommer från NTI Gymnasiet Kronhus

Agnes Moëll, Sarah Johannesson och Amandra Krjukoff från NTI Gymnasiet Kronhus vann pris som årets samhällsentreprenörer på SM-finalen i Ung företagsamhet.

Worth UF består av gymnasieeleverna Amandra Krjukoff, Sarah Johannesson och Agnes Moëll från NTI Gymnasiet Kronhus. Produkten som de unga entreprenörerna lanserat är en målarbok med temat kroppspositivism för vuxna som vill uppnå mindfulness.

Produkten har skapats i samarbete med tio konstnärer som har illustrerat bilder samt skrivit en personlig text angående psykisk hälsa och kroppspositivism. På den regionala tävlingen i Göteborg vann Worth UF även i kategorierna Årets UF och Årets samhällsentreprenör.

– Som rektor för NTI Kronhus är jag så stolt över våra elever i Worth UF! De har gjort ett fantastiskt arbete och visat ett otroligt engagemang och driv. Jag vet också att en del av deras framgång kommer sig av lärarnas engagemang och medvetna arbete med entreprenörskap och socialt entreprenörskap, säger Anna Robertsson som är rektor på NTI Gymnasiet Kronhus.

Totalt har över 31 500 elever i Sverige drivit UF-företag under 2019. De cirka 800 deltagande eleverna från drygt 200 UF-företag kommer från hela landet och har via regionala deltävlingar tagit sig till SM-finalen som gick av stapeln 6-7 maj på Älvsjömässan i Stockholm. På plats i Stockholm har de, förutom att tävla, visat upp sina företag, sålt sina produkter och träffat andra UF-företagare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>