Älvdalens Utbildningscentrum är först ut!
Hem TEKNIK Älvdalens Utbildningscentrum är nu först ut!

Älvdalens Utbildningscentrum är nu först ut!

Publicerat av: Redaktionen

Inför att Digitala Nationella Prov (DNP) införs 2024 krävs att samtliga huvudmän/skolor ser till att skolpersonalen har en godkänd e-legitimation och att den nödvändiga tekniken finns på plats.

Älvdalens Utbildningscentrum är en fristående gymnasieskola som erbjuder gymnasieutbildning för elever från hela Sverige.

Skolan är först ut av landets skolor med att säkra möjligheten för sin personal att administrera DNP med Freja OrgID.

Vi på Svensk e-identitet har i detta fall samarbetat med Freja eID Group.

Älvdalens Utbildningscentrum är först ut!Vår roll är att leverera integrationen av tjänsten och hanteringen av användarna. Det betyder Freja OrganisationsID med alla ingående provisioneringstjänster som krävs för detta (integration mot användarkälla, Freja Pair, Freja Manage). Vi sätter sedan upp en inloggningssida och metadata till Skolfederationen så att Älvdalens Utbildningscentrum kan börja använda Freja OrgID som inloggningsmetod till DNP (Digitala Nationella Prov).

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>