Avgångselever i Eslöv får studera på vuxenutbildningen innan de fyllt 20 år
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Avgångselever i Eslöv får studera på vuxenutbildningen innan de fyllt 20 år

Avgångselever i Eslöv får studera på vuxenutbildningen innan de fyllt 20 år

Publicerat av: Redaktionen

Elever folkbokförda i Eslövs kommun som i år går ut gymnasiet får möjlighet att studera inom kommunal vuxenutbildning redan till hösten, även om de då inte fyllt 20 år.

Det gäller elever som behöver slutföra eller komplettera sin gymnasieutbildning.

Beslutet har fattats av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden på grund av de speciella omständigheter som coronapandemin fört med sig.

Carl Engströmgymnasiet i Eslöv har satt in extra insatser som lovskolor, stödinsatser och extra personal för att underlätta för eleverna som haft fjärr- och distansundervisning de sista terminerna på gymnasiet.

Gäller till och med 30 maj 2022

För att ytterligare underlätta för eleverna att bli klara med sin gymnasieexamen får de nu möjlighet att söka till kommunal vuxenutbildning direkt efter gymnasieskolan.

Beslutet gäller från den 1 juni 2021 till och med den 30 maj 2022. Eleverna ska vara folkbokförda i Eslövs kommun och ha varit inskrivna i gymnasieskolans år 3 eller 4 läsåret 2020–2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>