Hem EVENT KTH-studenter populära på global arbetsmarknad

KTH-studenter populära på global arbetsmarknad

Publicerat av: Redaktionen

Studenter som examinerats från KTH är bland de mest anställningsbara i världen, enligt den senaste THE-rankingen – THE Global University Employability Ranking.

KTH hamnar på plats 91 av 150 topp-universitet världen över.

– Detta är mycket positivt och ger en tillförlitlig bild av KTH: s anseende på den internationella rekryteringsmarknaden, säger Per-Anders Östling, rangkingexpert på KTH.

KTH har klättrat nio placeringar på listan sedan förra året och är ett av de fyra svenska universitet som finns bland de 150.

KTH-studenter populära på global arbetsmarknad

En examen från KTH är mycket gångbar på den globala arbetsmarknaden. (Foto: Mats Udd)

Enligt Per-Anders Östling kan rankingen sannolikt ge KTH-alumner en fördel på arbetsmarknaden.

– Rekryterare tar notis om en sådan här lista. Vi vet också att de föredrar att plocka studenter från rankade universitet, säger han.

THE-rankingen bygger på undersökningar av två internationella paneler med rekryterare och verkställande direktörer från internationella företag, från USA, Storbritannien, Indien, Brasilien, Kina, Tyskland, Sydkorea, Frankrike och Australien, bland andra.

Sverige ingick inte i undersökningen.

Rekryterarna fick rösta fram de universitet som producerar de bästa studenterna i fråga om anställbarhet. De ombads också att välja från en global lista över universitet som de anses vara ”de bästa i världen när det gäller att uppgradera anställbarhet”.

Den andra panelen bestod av 3 450 verkställande direktörer från internationella företag, som fick rösta på både lokala och globala listor över universitet som hade tagits fram av rekryterarna. De kunde också lägga till andra universitet från en databas.

Det är ju inte överraskande att skolor som MIT och Tokyo Institute of Technology är i topp, säger Per-Anders Östling, men tendensen är att forskningstunga tekniska universitet i allmänhet utvecklas starkt i anställbarhet:

– Människor som har teknisk och naturvetenskaplig bakgrund är eftertraktade av dagens arbetsgivare vilket naturligtvis är en fördel för KTH.

Det är en av många faktorer bakom KTH: s starka resultat i rankingen, enligt Per-Anders Östling. De tillfrågade påverkas givetvis också av KTH:s goda rykte när det gäller forskning och utbildning.

– En annan bidragande orsak är att KTH utbildat ett stort antal internationella studenter under de senaste tio åren, säger han.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>