Snart är det dags för jullov – då väntar spännande aktiviteter!
Hem EFTER PLUGGET Snart är det jullov – då väntar spännande aktiviteter!

Snart är det jullov – då väntar spännande aktiviteter!

Publicerat av: Redaktionen

Alldeles snart är det jullov och Lov i Kristianstad erbjuder som vanligt kostnadsfria aktiviteter för dig mellan 6-18 år.

Just nu finns ett femtiotal aktiviteter att välja på, och kanske tillkommer ännu fler.

Aktiviteterna bjuder på en stor bredd med alltifrån fotboll och basket till att pärla emojis och delta i vinterallsång. En aktivitet som under tidigare lov skapat mycket glädje hos barn är möjligheten att spela schack, vilket tre av biblioteken under jullovet kommer att erbjuda. En äkta schackmästare finns också på plats, så passa på att lära dig mer!

Snart är det dags för jullov – då väntar spännande aktiviteter!

Under jullovet arrangeras kostnadsfria aktiviteter för barn och unga i Kristianstads kommun.

– Vår förhoppning är att det alltid ska finnas något i programmet som passar alla. Vi vill alltid ha en mix av idrott, kultur och natur, säger lovsamordnare Marcus Cato.

Av vädermässiga skäl blir naturinslagen under jullovet inte lika många som vid övriga lov. För den som önskar finns det dock möjlighet att göra naturligt julpyssel på naturum Vattenriket. Ett annat tips är att besöka isbanan på Stora torg som till och med håller öppet dygnet runt.

Har man ingen egen utrustning finns föreningar på plats vissa tider och erbjuder utlån av skridskor och hjälmar från Fritidsbanken.

Marcus Cato gläds åt att Kristianstad har så många fina arrangörer som gör det möjligt att erbjuda så här mycket aktiviteter på jullovet till barn och unga. Och satsningen på att arrangera lovaktiviteter fortsätter även 2024.

– Vi ser att det finns ett stort behov av kostnadsfria aktiviteter som skapar möjlighet för alla att få en meningsfull fritid. Jag önskar att alla fick se den glädje som barnen utstrålar, som jag ser när jag är ute och besöker aktiviteterna. Något som känns extra viktigt i dessa tider vi just nu lever i, avslutar Marcus Cato.

Här hittar du listan med lovaktiviteter: Lovaktiviteter | Kristianstads kommun

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>