Aktiv Skola instiftar ny idrottsfond
Hem EFTER PLUGGET Aktiv Skola instiftar ny idrottsfond

Aktiv Skola instiftar ny idrottsfond

Publicerat av: Redaktionen

Att skaffa nya fotbollsskor, mer utrustning till föreningen eller få fram pengar till träningslägret kan för många vara oöverstigligt.

– Det är djupt olyckligt om barn får svårt att delta i aktiviteter av ekonomiska skäl, och här vill vi hjälpa till, säger Aktiv Skolas ordförande Petra Falk.

Aktiv Skola instiftar ny idrottsfond

Att barn och unga behöver röra på sig mer är något som de flesta är överens om i dag, och runt om i landet finns vuxna som ideellt i ur och skur engagerar sig i klubbar och föreningar och kämpar för att unga ska ha möjlighet att delta i aktiviteter.

Men ibland är det ekonomiskt tufft, både för klubbarna och för föräldrarna till barnen som tränar.

– Det är väl känt att barn från utsatta socioekonomiska grupper är mindre representerade inom idrotten.

Vanliga orsaker är brist på utrustning eller svårigheter att betala medlems- eller träningsavgiften.

Och även om man har möjlighet att betala en avgift kan ett aktivt deltagande i idrott innebära många andra kostnader, till exempel för träningskläder och utrustning.

Bortamatcher, cuper och träningsläger där barnen ska ha med sig pengar eller matlåda hemifrån är andra exempel på sådant som kan var ett bekymmer och ett hinder för många barn att delta, säger Erik Hellmén, Aktiv Skolas hälsoexpert.

Aktiv Skolas idrottsfond kommer att dela ut medel två gånger om året. Första tillfället blir inför höstterminen 2021.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>