Hem Efter plugget Berzeliusskolans gymnasium får spetsutbildning i matematik

Berzeliusskolans gymnasium får spetsutbildning i matematik

Publicerat av: Redaktionen

Skolverket har beviljat Berzeliusskolan möjlighet att starta riksrekryterande spetsutbildning inom matematik på Naturvetenskapsprogrammet.

Spetsutbildningen startar höstterminen 2017 och har maximalt 30 platser per år.

Berzeliusskolans gymnasium får spetsutbildning i matematik– Vi har sedan många år en lokal spetsutbildning på naturvetenskapsprogrammet här på Berzeliusskolan. Med den riksrekryterande utbildningen kan vi ytterligare förfina vårt framgångsrika koncept.

Våra elever erbjuds nu flera nya specialiseringskurser att välja på och utökade möjligheter att läsa högskolekurser redan på gymnasiet, säger Marcus Lindén, rektor på Naturvetenskapsprogrammet.

– Nu kan vi erbjuda våra elever spetsutbildning inom matematik och naturvetenskap från årskurs 7 på grundskolan till årskurs 3 på gymnasiet. Så kan vi stimulera högpresterande elever att öka utbildningstakten och samtidigt fördjupa och bredda sina kunskaper i matematik, säger Magnus Johansson enhetschef på Berzeliusskolan.

– Jag är stolt över att vi i Linköping har kompetensen att erbjuda en riksrekryterande spetsutbildning i matematik. Det är också glädjande att se hur bra samarbetet mellan den kommunala skolan och universitetet utvecklas med tillgång till gästföreläsare, studiebesök och handledarstöd, säger Karin Granbom Ellison, kommunalråd och ordförande i bildningsnämnden.

De riksrekryterande gymnasiala spetsutbildningarna är en försöksverksamhet som idag får omfatta högst 20 nationella utbildningar varav högst 10 avser matematik eller naturvetenskap. Från nästa höst utökas antalet utbildningar till 26. Eleverna ska ges möjlighet att fördjupa och bredda sina kunskaper och läsa kurser vid universitet eller högskola parallellt med sina gymnasiestudier.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>