Flexibelt lärande för framtidens IT-bransch
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Flexibelt lärande för framtidens IT-bransch

Flexibelt lärande för framtidens IT-bransch

Publicerat av: Redaktionen

Konceptet korta utbildningar inom yrkeshögskolan introducerades 2020 och innebär en möjlighet till kompetensutveckling på ett snabbt och flexibelt sätt.

Konceptet möjliggör för kursdeltagare att kunna arbeta parallellt med kursen då upplägget är på distans och deltid.

Vi på TUC tror på livslångt lärande och gladdes mycket åt beviljandet på hela 8 korta kurser inom olika områden. Kurserna riktar sig till yrkesverksamma personer som vill förnya sin kompetens eller utvecklas i befintlig roll. Utbudet representerar efterfrågan på arbetsmarknaden för att tillgodose branschens behov.

IT-säkerhet är en av de kurser vi fått beviljad för andra gången och den riktar sig till personer som har tidigare yrkeserfarenhet från data/IT inom exempelvis roller som IT- projektledare, utvecklare eller programmerare. Behovet av kompetensen är stort på nationell nivå och finns i alla led, från det lilla bolaget till den stora myndigheten.

Kursen ger kunskapspåfyllnad för att arbeta förebyggande och förhindra att säkerhetsincidenter inträffar och ger den kunskap som behövs för att kunna arbeta med att förbättra och utveckla företags IT-säkerhet.

Nätkriminalitet, intrångsförsök och IT-brott ökar hela tiden och det kommer ständigt nya metoder för att komma åt känsliga uppgifter eller annan användbar information. Det tar idag lång tid för företag och organisationer att åtgärda och röja de säkerhetshot och incidenter som inträffar. Därför är den här kunskapen både behövlig och starkt eftertraktad.

Flexibelt lärande för framtidens IT-bransch

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>