Hem Event Big Bang festival blir av igen!

Big Bang festival blir av igen!

Publicerat av: Redaktionen

Big Bang Festival är en helt kostnadsfri vetenskapsfestival som ämnar på att inspirera och engagera barn och unga inom naturvetenskap och teknik.

Denna levande fest, som kombinerar kunskap och lärande med skoj och festivalkänsla, startade som ett pilotprojekt under sommaren 2018 i Folkets Park.

Big Bang festival blir av igen!“Vi fick goda resultat och positiv feedback, vilket motiverar oss till att arrangera festivalen igen” säger projektledare Marielle Sterner.

Programmet kommer i år att ha tema robotisering och robotik, och erbjuda bland annat lärorika workshops i arduino och lödning, design och interaktionsdesign i pysseltältet, interaktiva VR-upplevelser inne på Cool Minds och coola vetenskapsshower.

“I ytterligare en del av programmet avser vi att visa upp lokala företags faktiska arbete med robotisering.

Detta anser vi är viktigt att göra för att kunna inspirera barnen till att välja en framtida yrkesväg inom IT/teknik, och för att hjälpa de att skapa en korrekt bild av vad robotisering innebär och hur vanliga robotar faktiskt ser ut”.

Festivalen hålls den 23-26:e juli i Malmös Folkets Park. Programmet är ännu inte släppt med kommer att släppas på hemsidan inom kort!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>