Hem SkolNivåGymnasium Adrian startade sitt bolag under gymnasiet

Adrian startade sitt bolag under gymnasiet

Publicerat av: Redaktionen

Adrian Andersson startade sitt företag MicroAA Labs vid sidan av gymnasiestudierna på NTI Gymnasiet i Sollentuna.

Idag driver 19-åringen två bolag från sitt kontor på Kungsholmen och anställer elever från sin gamla skola och från universiteten.

Adrian startade sitt bolag under gymnasiet

Adrian Andersson startade sitt bolag under årskurs 2 på NTI Gymnasiet i Sollentuna.

– Trots att jag startade mitt företag redan under andra året på gymnasiet så släppte jag inte skolan utan gick jag ut med bra betyg. Därför finns möjligheten att plugga på KTH eller Handels alltid kvar, säger Adrian Andersson, grundare och vd på MicroAA Labs.

Adrian upptäckte tidigt att behovet av unga, duktiga programmerare är stort. När han tog studenten från NTI Gymnasiet i Sollentuna för knappt ett år sedan hade hans företag redan flertalet anställda och en kö av kunder. Idag har MicroAA Labs 18 konsulter som hjälper företag med programmering, design, webb- och apputveckling. Bolaget är ingen vanlig konsultfirma eller webbyrå, utan ett företag som satsar på unga programmerare som går på gymnasiet och universitet.

– Många av våra anställda började programmera när de var 10 år. Trots att de fortfarande studerar så är de otroligt duktiga. De arbetar på timanställning med flexibla arbetsvillkor och en bra lön, säger Adrian Andersson.

Sedan början av året inledde NTI Gymnasiets skolor ett samarbete med sin tidigare elev och MicroAA Labs.

Samarbetet har lett till konkreta jobbmöjligheter för skolornas elever med kunskaper i programmering, programutveckling och utveckling av appar. Nu växer behovet och ytterligare konsulter ska rekryteras. Adrian Andersson hoppas därför att fler elever väljer teknikprogrammet till hösten så att återväxten säkras.

– Vi är otroligt nöjda med de elever som vi redan rekryterat från NTI Gymnasiets skolor i Stockholm och Göteborg. Deras teknikelever besitter kunskaper som är hett eftertraktade hos våra kunder som ofta består av start-ups och entreprenörer med spännande idéer, säger Adrian Andersson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>