Bokbranschen LIVE – årets stora branschseminarium livesänds via Bokmässan Play
Hem Event Bokbranschen LIVE – årets stora branschseminarium livesänds via Bokmässan Play

Bokbranschen LIVE – årets stora branschseminarium livesänds via Bokmässan Play

Publicerat av: Redaktionen

2020 har på många sätt varit ett exceptionellt år för den svenska bokbranschen.

Bokbranschen LIVE – årets stora branschseminarium livesänds via Bokmässan Play

Årets bokbranschseminarium kommer att livesändas den 18 februari klockan 16.00 via Bokmässan Play.

Pandemin har påverkat alla som är verksamma i branschen, samtidigt som Amazon gjort sitt inträde på marknaden. Sällan har behovet av information, analys och inspiration varit större. Årets bokbranschseminarium blir därför en digital livesändning, som är öppen för alla att se på Bokmässans Play-tjänst.

I år anordnar Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen sitt årliga bokbranschseminarium helt digitalt. Seminariet kommer att livesändas den 18 februari klockan 16.00 via Bokmässan Play och kommer även att kunna ses i efterhand.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ett digitalt seminarium med ett fullspäckat program, säger Maria Hamrefors, ordförande Svenska Bokhandlareföreningen. Det är extra roligt att samarbeta med Bokmässan Play, så att alla som är intresserade av bokbranschen får chansen att se sändningen. Vanligtvis är seminariet bara öppet för våra medlemmar.

Under seminariet presenteras den nya bokförsäljningsstatistiken för 2020. Kulturminister Amanda Lind intervjuas om bokbranschens aktuella frågor. Dessutom kommer Amazons inträde på den svenska marknaden att diskuteras och tittarna får också träffa några av branschens inspirerande och framgångsrika entreprenörer.

– 2020 var ett av de mest omtumlande åren jag sett under mina många år i bokbranschen, säger Kristina Ahlinder, vd Svenska Förläggareföreningen. Pandemin innebar stora utmaningar, samtidigt som det aldrig sålts så mycket böcker som nu. Statistiken över bokförsäljningen är alltid intressant att diskutera, men efter ett år som detta känns det viktigare än vanligt att gå till botten med siffrorna.

Bokbranschen LIVE 18 februari kl 16.00. Bokmässan Play nås via bokmassan.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>