Eleverna i fem kommuner löser entreprenöriella uppdrag i Minecraft
Hem EFTER PLUGGET Eleverna i 5 kommuner löser entreprenöriella uppdrag i Minecraft

Eleverna i 5 kommuner löser entreprenöriella uppdrag i Minecraft

Publicerat av: Redaktionen

I veckan avgörs den regionala finalen i Minecraft Hackathon för mellanstadiet i Västerbotten, där 25 klasser i 5 kommuner i länet deltar.

Klasserna arbetat med Ung Företagsamhets läromedel ”Vårt samhälle” där de byggt samhällen i främst återbrukade material, samtidigt som de lärt sig mycket om vad som är viktigt och behövs i ett samhälle.

Eleverna har därefter fått ett uppdrag, detta år med fokus kring urbanisering, som de ska lösa och sedan bygga sitt förslag i Minecraft. Fortbildningar har letts av Exploratoriet där lärarna bland annat har fått en kortare utbildning i spelet innan projektet startade. De viktiga har dock varit att lämna över processen till eleverna, som ofta är väldigt duktiga på att konstruera i detta spel.

  • – Vår förhoppning är att eleverna ska få använda sina entreprenöriella förmågor och samtidigt få använda sin teknikkompetens för att lösa ett samhällsproblem. Vi hoppas även att pedagogerna ser vinning i att koppla på Minecraft i fler ämnen även efter detta projekt är avslutat då de ökar elevernas skolengagemang på ett påtagligt sätt, säger Thomas Löfgren från Exploratoriet i Skellefteå
Eleverna i fem kommuner löser entreprenöriella uppdrag i Minecraft

Eleverna har haft ett ökat skolengagemang då de jobbat i Minecraft kopplat mot entreprenörskap. Foto: Ung Företagsamhet

Både Ung Företagsamhet och Exploratoriet jobbar med att ge barn möjlighet att utveckla sin företagsamhet och intresse för teknik i skolan. Genom att samverka kan de erbjuda paketeringar med kvalité som kompletterar den traditionella undervisningen på ett givande sätt. Under tisdagen 22 nov får eleverna träffa och pitcha sin idé för en jury från näringslivet som ska utse en vinnare som ska representera Västerbotten i den storregionala finalen i januari.

  • – Nu har vi kommit till steget i processen som jag har längtat till ända sen jag började jobba med detta projekt! Det ska bli otroligt kul att få se resultatet av otroligt hårt arbete från alla inblandade, avslutar Alexander Boden skolinspiratör för Ung Företagsamhet Västerbotten

Minecraft Hackathon är ett årligt återkommande arrangemang som genomförs i regi av Ung Företagsamhet och Exploratoriet för alla klasser i mellanstadiet som vill delta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>