Föräldrauppsikt viktigt för TikTok för att stödja ungdoms- och familjesäkerhet
Hem säkerhet Föräldrauppsikt viktigt för TikTok för att stödja ungdoms- och familjesäkerhet

Föräldrauppsikt viktigt för TikTok för att stödja ungdoms- och familjesäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

TikTok, den ledande plattformen för korta videos, har från start betonat att en av dess huvudprioriteringar är att värna om sina användares säkerhet och hjälpa ungdomar att skapa sin identitet online.

Föräldrauppsikt viktigt för TikTok för att stödja ungdoms- och familjesäkerhet

Safer Internet Day, som firas runt om Europa den 9 februari, är en möjlighet att påminna föräldrar om de verktyg som finns tillgängliga på TikTok för att skydda sina barn online.

TikTok introducerade förra året Family Pairing, en funktion som låter föräldrar länka sitt TikTok-konto till sin tonårings för att möjliggöra en mängd olika innehålls- och sekretessinställningar. Nu har TikTok utökat denna funktion för att ge föräldrar bättre uppsikt och familjer en mer robust uppsättning verktyg för att skapa den TikTok-upplevelse som är rätt för just dem.

”Att som förälder försöka styra en tonårings digitala liv kan vara skrämmande, och vi hör ofta att föräldrar och andra vårdnadshavare känner att de halkar efter när det kommer till den senaste tekniken och apparna deras tonåringar använder. Därför pratar TikTok regelbundet med föräldrar och tonåringar och arbetar tillsammans med familj- och ungdomsexperter för att utveckla meningsfulla sätt för föräldrar att stötta sina tonåringar på TikTok. Vårt mål är att skapa en balans mellan säkerhet och autonomi för tonåringar när vi arbetar med att skapa en trygg och stödande plats för självuttryck,” säger Alexandra Evans, Head of Child Safety Public Policy, Europa på TikTok.

När ungdomar börjar bygga en närvaro online anser TikTok att det är viktigt att ge familjer verktyg så att föräldrar och tonåringar kan sätta riktlinjer tillsammans. TikTok uppdaterar Family Pairing med fler sekretess- samt surfalternativ för familjer. Med Family Pairing aktiverat kan föräldrar vägleda sin tonårings TikTok-upplevelse med följande nya funktioner:

  • Sök: bestäm om din tonåring kan söka efter innehåll, användare, hashtags eller
  • Kommentarer: bestäm vem som kan kommentera på din tonårings videos (alla, vänner, ingen).
  • Upptäckbarhet: bestäm om din tonårings konto är privat (din tonåring bestämmer vem som kan se deras innehåll) eller offentligt (vem som helst kan söka på och se innehåll).
  • Gillade videor: bestäm vem som kan se de videos som din tonåring

Dessa förändringar bygger på befintliga funktioner från Family Pairing som TikTok skapat för att hjälpa föräldrar att guida sin tonårings surfupplevelse, inklusive:

  • Hantering av skärmtid: ställ in hur lång tid din tonåring kan spendera på TikTok
  • Begränsat läge: begränsa förekomsten av innehåll som kanske inte är lämpligt för en allmän publik i din tonårings ’För Dig’-flöde.
  • Direktmeddelanden: begränsa vem som kan skicka meddelanden till din tonåring eller stäng av direktmeddelanden helt. Direktmeddelanden inaktiveras automatiskt för personer under 16 år, endast godkända följare kan skicka meddelanden till varandra och bilder och videor kan inte skickas i

”Varje familj är unik. Vissa kanske väljer att endast använda Family Pairing när deras tonåring börjar på TikTok medan andra väljer att ha uppsikt över kontot under en längre tid. Men även om Family Pairing inte är aktiverat kan tonåringar alltid dra nytta av dessa verktyg genom att välja dem individuellt under sina appinställningar. Oavsett vad föräldrar och tonåringar bestämmer är rätt för dem, hoppas vi att Family Pairing kommer att uppmuntra familjer att ha bredare samtal om digital säkerhet,” säger Alexandra Evans.

Förutom TikToks verktyg för familjer fortsätter TikTok att stärka sin ungdomssäkerhet och trivsel policyer. Till exempel har TikTok nyligen lagt till fler riktlinjer och resurser för att stödja kroppspositivism i samhället, och de tar bort skadligt innehåll så som hatiska ideologier.

För familjer som vill lära sig mer om säkerhet online har TikTok skapat ett antal resurser, inklusive Ungdomsportalen, Föräldersidan, utbildande säkerhetsvideos, med mera. TikTok värnar om sina användarens säkerhet – särskilt ungdomar – och kommer fortsätta att arbeta outtröttligt för att utveckla resurser, verktyg och policyer för att uppnå högsta möjliga säkerhetsnivå.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>