Hem NYHETER Consid sjösätter nytt traineeprogram

Consid sjösätter nytt traineeprogram

Publicerat av: Redaktionen

IT-jätten Consids nya talangsatsning – drar igång i höst.

’30 av Sveriges vassaste IT- och kommunikationsstudenter får då möjlighet att utveckla sin spetskompetens under 1,5 år.

Consid sjösätter nytt traineeprogramKompetensbristen inom IT-sektorn är akut. År 2022 kommer det att saknas upp till 70 000 personer med IT-kompetens.

Svensk ekonomi och innovation kommer att påverkas negativt av bristen. Consid AB vill nu bidra till att fler väljer IT-branschen genom att erbjuda en talangutbildning.

— Sverige kommer att hamna på efterkälken om vi inte ser till att utbilda fler. Ska IT- och telekombranschen fortsätta att vara en motor för svensk tillväxt måste vi lösa kompetensfrågan.

Vi måste göra utbildningarna mer attraktiva och relevanta för fler målgrupper, säger Peter Hellgren, VD och grundare för Consid AB.

Den 17 augusti är det upprop i Nextlevel Academy. Utbildningen riktar sig till främst till dem som vill utvecklas inom systemutveckling, IT-arkitektur, projektledning och UX-design. Genom traineeprogrammet vill Consid erbjuda deltagarna spetskompetens som kan bidra till att Sverige blir ledande inom IT och kommunikation.

– Det här initiativet öppnar dörrar för hela branschen. Samtidigt är det ett sätt att förse Consid och framförallt våra kunder med spetskompetens. Vi kommer att lägga mycket vikt vid att coacha och utbilda våra kandidater till att bli framgångsrika individer, både yrkesmässigt och på ett personligt plan. Utvecklingen man går igenom under denna 1,5 år långa resan kommer bli fantastisk, så häng på! säger Oscar Puente, ansvarig för Consids traineeprogram.

Programmet erbjuder teoretiska såväl som praktiska utbildningsmoment och äger rum i Stockholm och Göteborg, planen på längre sikt är även att dra igång fler platser tack vare Consids geografiska spridning. Varje deltagare får tillgång till en egen mentor med full fokus på utbildningsdeltagares mål och behov av stöd.

Nu söker vi dig som precis tagit examen eller dig som snart är klar med din kandidat- eller masterexamen. Vi söker även dig som genomgått en YH-utbildning med fokus på IT eller dig som har något års branscherfarenhet och vill vara med och skapa Sveriges bästa traineeprogram!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>