Hem EFTER PLUGGET Invigning av ny fleraktivitetsyta på Apelgårdsskolan i Rosengård

Invigning av ny fleraktivitetsyta på Apelgårdsskolan i Rosengård

Publicerat av: Redaktionen

På måndag den 12 augusti invigs fleraktivitetsytan på Apelgårdsskolan i Rosengård.

Före invigningen bjuds pressen in till en pressträff på skolan klockan 15.30.

Invigning av ny fleraktivitetsyta på Apelgårdsskolan i Rosengård

På pressträffen deltar Andreas Schönström, tekniska nämndens ordförande, Gustav Edén, skateboardsamordnare Malmö stad, paneldeltagare från Pushing Boarders och skateåkare från Skate Malmö Street.

I år samarbetar malmöarrangemanget Skate Malmö Street och konferensen Pushing Boarders för att samla hela världens skateboardkultur i Malmö. Som en del av arrangemanget invigs en ny fleraktivitetsyta på Apelgårdsskolan i Rosengård som också är ett allaktivitetshus.

Fleraktivitetsyta på Apelgårdsskolan i Rosengård

Inför lördagens arrangemang Back to School – Skate Rosengård har flera av Malmö Stads förvaltningar samverkat för att kunna skapa en fleraktivitetsyta på skolgården på Apelgårddsskolan. Skolan är även ett allaktivitetshus, vilket innebär att det pågår aktiviteter kvällar och helger.

Tanken med samarbetet är att inspirationen från arrangemangen kan leva vidare och bli en tillgång i området där skolgården utnyttjas av olika brukargrupper vid olika tillfällen.

-Arrangemang kan inspirera och det krävs fysiska förutsättningar för aktiviteter, men med en regelbunden närvaro blir förutsättningarna så mycket bättre. Därför känns det fantastiskt att samarbeta med allaktivitetshuset. Det blir som bäst när vi kan stötta varandra mellan verksamheterna på det här viset, säger Gustav Svanborg Edén, skateboardsamordnare, Malmö stad.

-Det har alltid varit fotboll som gäller för Rosengård. Nu får människorna möjlighet prova på skateboard. Eller så får skateboard möjlighet att lära känna Rosengård!” säger Said Mekahal från allaktivitetshuset.

Ytan är tänkt att användas till bollsport och dans utöver skateboard. En populär aktivitet på skolgården har varit att spela handtennis över nedfällda bommar.

-Det fanns ett tydligt behov för en bollplan och när vi tog på oss skateglasögonen såg vi en outnyttjad nedsänkning som skapad för att anlägga en fleraktivitetsyta. Det var i princip bara att ändra markbeläggningen så skulle området få en riktig bollplan och hjulsportsyta i ett svep. Och vi fick en arrangemangsplats vi annars aldrig kunnat skapa, berättar Gustav Svanborg Edén.

Invigningen av aktivitetsytan sker efter paneldiskussioner på Moriska Paviljongen med fokus på skateboard och stadsutveckling. Utöver skateboardarrangemanget anordnar allaktivitetshuset en gårdsfest med dansföreställning, grillning, ansiktsmålning och hoppborg.

Och mer därtill…

Tidigare under veckan invigs även en annan skateyta i staden, nämligen ”Pig Barrier” vid Industrigatan. Ytan har upplåtits till föreningen Bryggeriet för att på frivillig basis utveckla en skateplats. Inför invigningen har flera olika välgörenhetsorganisationer kommit till Malmö för att utbyta erfarenheter och bygga tillsammans. Skatare från bland annat Palestina, Afghanistan, Indien och Peru tar sig till Malmö för Pushing Boarders och medverkar i projektet.

Vidare programpunkter under veckan är invigningen av utställningen ”Skate 2019” på parktorget i Folkets Park den 14 augusti och tävlingen Maritime Session utanför Maritime University den 16 augusti. Skatefilmfestivalen Smörgåsboard vävs även in med filmvisningar under veckan.

Pushing Boarders har sitt ursprung i London och samlar akademiker, välgörenhetsorganisationer, intressegrupper, media och industri med koppling till skateboard för att håla panelsamtal, mötas och utveckla skateboardkulturen.

Skate Malmö Street, eller SMS är Malmös skateboardarrangemang i gatumiljö och tar över på eftermiddagarna efter Pushing Boarders panelsamtal. I år ligger särskilt fokus på stadsutveckling och arrangemanget inriktar sig på att skapa långsiktiga mervärden för hela Malmö.

Pressträff Apelgårdsskolan 12 augusti 15:30
Invigning fleraktivitetsyta Apelgårdsskolan Rosengård 17 augusti 17:00
Pushing Boarders och Skate Malmö Street – 14-18 augusti.
Alla arrangemang fri entré.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>