Hem PÅ GÅNG Qlik bjuder in studenter att ta fram lösningar på världens klimatproblem

Qlik bjuder in studenter att ta fram lösningar på världens klimatproblem

Publicerat av: Redaktionen

Qlik och C40–städerna ger nu studenter över hela världen möjligheten att försöka hitta lösningar på klimatproblem med hjälp av data

Qlik och C40-städerna bjuder idag in studenter över hela världen att använda det svenskgrundade mjukvarubolagets analysverktyg för att med hjälp av offentlig data ta fram lösningar på vår tids stora klimatproblem.

Detta sker i form av en så kallad Datathon-tävling.

Qlik bjuder in studenter att ta fram lösningar på världens klimatproblem

– Vi har upprepade gånger den senaste tiden sett klimatdemonstrationer och hört Greta Thunbergs tal om att ungdomar världen över med rätta är oroliga för vår planets öde. Vad de behöver är ett sätt att omvandla sin passion till handling och påverkan.

Vi har sett kraften i klimatfokuserade dataprogram genom partners som C40–städerna och är glada över att nu genomföra detta initiativ för att möjliggöra för nästa generation att skapa verkliga lösningar på klimatfrågor med hjälp av data, säger Julie Kae, ansvarig för Qlik.org.

Studenterna kommer att få tillgång till Qliks analysverktyg Qlik Sense Business och offentligt tillgänglig data för att utforma och genomföra sina projekt. Utmaningarna som ska lösas kommer att fokusera på anpassning, luftkvalitet och klimatbeständighet för städer över hela världen. Tävlingsbidragen måste vara inlämnade den 3 april. Vinnarna tillkännages den 10 april och kommer att bjudas in att delta på QlikWorld, Qliks årliga kund- och partnerevenemang i Phoenix, USA, i maj.

Förutom möjligheten att arbeta med professionella verktyg för att lösa verkliga problem, får de studenter som deltar möjligheten att öka sina datakunskaper, vilket kommer göra dem bättre rustade för framtida utmaningar.

Qlik planerar att genomföra Datathon-utmaningar varje termin i samarbete med universitet över hela världen. Qlik Academic Program ger universitetsprofessorer, studenter och forskare tillgång till gratis Qlik-programvara och resurser för att hjälpa till att utbilda och träna nästa generation av dataexperter. Anmälan sker via qlik.com/academicprogram.

Om Qlik

Qlik grundades i Lund 1993. Företaget tillhandahåller lösningar som gör det enkelt för användare att lösa komplexa affärsutmaningar med hjälp av data. Med hjälp av Qliks plattform kan företag analysera kundbeteenden, förbättra sina affärsprocesser, upptäcka nya intäktskällor samt genomföra riskbedömningar. Qlik används av över 50 000 kunder i mer än 100 länder.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>