Hem NYHETER Distansutbildning blev lösningen för tvåbarnsmamman Therese

Distansutbildning blev lösningen för tvåbarnsmamman Therese

Publicerat av: Redaktionen

Therese Söder från Jönköping var trött på sitt tidigare yrke och ville ha en förändring.

Hon var under denna period mammaledig vilket gjorde att distansutbildning på Hermods blev det rätta valet för henne. Idag arbetar hon som servicehandläggare på Skatteverket och stortrivs.

Distansutbildning blev lösningen för tvåbarnsmamman Therese

Therese Söder

Therese är tvåbarnsmamma som lever tillsammans med sin sambo i Bankeryd utanför Jönköping. Hon är 33 år och har arbetat stora delar av sitt yrkesliv som butiksbiträde i olika matvarubutiker.

Hon har trivs bra med den sociala biten inom sitt tidigare yrke men arbetstiderna har ofta varit kvällstid och under helger.

När familjen fick tillökning med sitt andra barn kände Therese att hon behövde en förändring. Både för att få ihop livspusslet med sin familj och för att utvecklas som person.

Eftersom hon var mammaledig var en traditionell utbildning inte ett alternativ då tiden inte räckte till för att vara fysisk närvarande.

– Jag blev rekommenderad av en vän att studera Hermods distans då hon också var i en liknande situation som mig. Distansutbildning var det perfekta alternativet för mig då jag var föräldraledig, säger Therese.

Efter att hon blivit rekommenderad av sin vän att studera på Hermods föll valet på en administratörsutbildning i Jönköping som pågick under 20 veckor. Hon valde denna utbildning eftersom hon alltid tyckt om att arbeta administrativt och att det finns en bred arbetsmarknad inom området.

Bra kommunikation på distans

Under sin studietid var Therese mycket nöjd med både kursinnehållet och lärarna. Hon berättar att det var en bra kombination för henne, då hon under dagarna tog hand om barnen och på kvällarna när hennes sambo var hemma fick hon tid att studera.

– Man behöver inte känna sig ensam bara för att du studerar på distans. Lärarna är tillgängliga och det finns möjlighet att åka in till skolan och gå på lektioner också. Sen finns det en lärplattform på webben där du kan prata med andra elever och diskutera frågor kring kurserna, berättar Therese.

Under intervjun förklarar Therese att du kan enkelt bygga din egen utbildning efter behov och du har stora möjligheter att anpassa den efter din livssituation.

Utbildningen ledde till jobb

Efter 20 veckors utbildning som administratör hade Therese praktik på Skatteverket. Det i sin tur ledde till en fast anställning och idag har Therese arbetat där i 3 månader som service handläggare. Hon älskar sitt nya jobb där hon både får kombinera det administrativa med att vara social och träffa människor. En vanliga arbetsdag kan vara allt ifrån att fylla i blanketter till att hjälpa kunder att utfärda ID-kort.

Vi spenderar alldeles för lång tid av våra liv på jobbet för att inte trivas. Är man inte nöjd med sin nuvarande situation finns det alla möjligheter att utbilda sig och utvecklas som människa.

Therese berättar också att den som tvekar på att studera distans ska inte vara rädd för att testa. Även om du har familj med småbarn finns det lösningar för alla.

Utvecklats som person

Therese förklarar att distansutbildningen har utvecklat henne som person. Utbildningen tillsammans med praktiken har gjort att hon fått erfarenhet och kompetens vilket i sin tur har resulterat i en fast anställning. Med en stark vilja har hon nu fått ett yrke som hon trivs med och vill fortsätta utvecklas inom.

– All tid under utbildning och praktiken har gett mig så mycket erfarenhet. Nu känns det som jag hittat rätt i livet och att framtiden ser lovande ut, avslutar Therese med.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>