Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Nu är fältlabbet igång – Stockholms mobila naturskola

Nu är fältlabbet igång – Stockholms mobila naturskola

Publicerat av: Redaktionen

Nu rullar den igång – en naturskola på hjul och självklart är den eldriven!

Fältlabbet är en helt ny typ av naturskola där naturskolepedagogen möter upp eleverna med en specialiserad skåpbil och undervisar ute i naturen.

Nu är fältlabbet igång – Stockholms mobila naturskola

Fältlabbet riktar sig till årskurs F-6 i de södra stadsdelarna.

Idag invigs fältlabbet av skolborgarråd Olle Burell (S) och miljöborgarråd Katarina Luhr (MP) tillsammans med två skolklasser från Brotorpsskolan i Bagarmossen.

Fältlabbet kommer att vara ett stöd till skolornas ordinarie fältundervisning i flora och fauna och öka medvetenheten om miljö och hållbar utveckling.

Labbet på hjul kommer att möta elever och lärare i den natur som finns i skolans närområde för att också visa på de möjligheter till naturupplevelser och friluftsliv som finns ”runt hörnet”.

– Det känns så roligt att få vara med och starta upp fältlabbet! Jag brinner för det här kommer att ägna sommaren åt att reka bra områden att bedriva fältundervisningen i, säger naturskolepedagogen Charlotte Scherp Nilsson.

Rent praktisk kommer det gå till så att skolorna bokar in Charlotte Scherp Nilsson som möter upp skolklasserna med fältlabbet på en utvald plats. Där bedrivs sedan undervisningen med möjlighet att ta prover och undersöka växter och djur på närmare håll med hjälp av bland annat håvar, pincetter och små wifi-mikroskop.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>