Hem Event Digitalt event med Skolon EdTalk – ledstjärnornas bästa digitaliseringstips i klassrummet

Digitalt event med Skolon EdTalk – ledstjärnornas bästa digitaliseringstips i klassrummet

Publicerat av: Redaktionen

Succén från 2020 är tillbaka: Skolon EdTalk – en digital inspirationseftermiddag där vi lyfter hur vi använder digitaliseringen som kraft i undervisningen.

Digitalt event med Skolon EdTalk - ledstjärnornas bästa digitaliseringstips i klassrummet

Första temat ut för 2021 är ledstjärnornas bästa digitaliseringstips i klassrummet, där talarna alla är lärare som på olika sätt och med framgång arbetar med digitala verktyg som hävstång i undervisningen.

Skolon samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och läromedel på ett ställe och får dem att fungera tillsammans i klassrummet för lärare, ledning och elever. Att få det digitala att fungera i klassrummet är också ledordet för föreläsningsturnén Skolon EdTalk, som tidigare bedrivits som fysiskt event runt om i landet, men som under 2020 lanserades i digitalt format med anledning av det rådande läget i samhället.

– Vi märkte verkligen av redan innan eventen gick av stapeln att det fanns ett enormt behov av kompetensutveckling och hands on-kunskaper kring hur lärare, ledare och elever kan arbeta enklare och smartare digitalt. Detta med anledning av att många skolor under 2020 tvingades ställa om från klassrumsundervisning till att gå över helt eller delvis till distans, något som fortfarande är verkligheten i den svenska skolan. Det känns därför extra värdefullt att årets första Edtalk inleds med tre riktigt erfarna talare – alla är lärare som med framgång använder digitala verktyg i sin undervisning både när det gäller dem själva och sina elever, berättar Melissa Karlsson, kommunikationsansvarig på Skolon.

Erik Thorell, kundansvarig på Skolon och även moderator för Skolon EdTalk, håller med och avslutar:
– Våra feedbackenkäter efter höstens digitala EdTalks talade sitt tydliga språk: besökarna uppskattade verkligen konkreta tips som kan hjälpa dem i sin arbetsvardag. Att dela kunskap med varandra är alltid nyttigt och viktigt, i synnerhet extra mycket i dessa högst speciella tider som vi lever och arbetar i just nu. Det här året har varit en prövning för alla i skolans värld, så vi ser verkligen fram emot att välkomna besökarna till ännu en termin av Skolon EdTalk, så att vi tillsammans kan kroka arm kring utmaningar och möjligheter gällande skolans digitalisering.

TALARE UNDER SKOLON EDTALK – LEDSTJÄRNORNAS BÄSTA DIGITALISERINGSTIPS I KLASSRUMMET

Världen i klassrummet genom digitaliseringens möjligheter
Teknikens utveckling och digitaliseringens möjligheter har gjort att världen kommit allt närmare. Hur kan detta nyttjas i undervisningen för att utveckla och förstärka lärandet?”
Talare: Emelie Hahn, förstelärare och vinnare av Guldäpplet 2020

En didaktisk och digital repertoar, hur väljer du?
Skolan handlar om lärande. Livet handlar om val. Jag vill berätta om vilka val jag gör för att bli en bättre lärare och gynna elevers lärande med hjälp av digitala verktyg. Undrar om det kommer att påverka dina framtida val?”
Talare: Jesper Grönlund, lärare och utvecklingsledare för Fridaskolan

Ämnesöverskridande projekt – hur och varför?
I flera år har Norrevångskolan haft olika framgångsrika projekt tillsammans med Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlshamns kommun och man har insett att både skolan och samhället tjänar på dessa samarbeten – ett smart sätt att inkludera eleverna i det verkliga samhällsarbetet.”
Talare: Mia Lägnert, legitimerad lärare i SO och skolans digitala profil

PRAKTISK INFORMATION OM EVENTET:

Datum: Onsdag 10 februari kl 14.00 – 15.30.
Plats: Delta digitalt via Zoom, givetvis helt kostnadsfritt!
För vem passar eventet: Vi vänder oss till både dig som skolledare eller IKT-ansvarig och dig som lärare. Som skolledare/IKT-ansvarig får du veta hur er skola och lärare/elever kan använda digitala lärresurser på ett smartare sätt och som lärare om hur du i klassrummet kan arbeta mer effektivt med små, smarta medel. Alla är välkomna att delta, oavsett förkunskaper!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>