Hem NYHETER Steningehöjdens skola uppmärksammas för innovativt lärande

Steningehöjdens skola uppmärksammas för innovativt lärande

Publicerat av: Redaktionen

Steningehöjdens skola i Sigtuna kommun hyllas för sitt framgångsrika arbete med digitala verktyg i undervisningen och för att främja elevernas kreativitet, samarbetsförmåga och kritiska tänkande.

Det är den stora dator- och elektronikjätten Apple som utnämnt Steningehöjdens skola till en så kallad Apple distinguished school.

Steningehöjdens skola uppmärksammas för innovativt lärande

Lusten att lära ökar när tekniken kan erbjuda anpassad undervisning efter varje elevs behov. Här en av eleverna på Steningshöjdens skola.

De skolor som blir utsedda till Apple distinguished school är skolor som Apple bedömer står för innovation, ledarskap och förstklassig utbildning och som använder digitala verktyg för att främja kreativitet, samarbete och kritiskt tänkande.

Skolorna som blir utvalda visar prov på innovativ teknikanvändning inom lärande, undervisning och skolmiljö, och kan uppvisa resultat i form av dokumenterade akademiska bedrifter.
”Kvalitetsstämpeln” gäller för 2018-2021.

– På Steningehöjdens skola strävar vi efter att öka elevernas medvetenhet kring sin egen måluppfyllelse och kunskapsutveckling. Vi är en skola som utbildar för framtiden. De digitala verktygen stödjer och stärker elevernas lärande utifrån varje elevs olika behov och förutsättningar. Det digitala arbetet på skolan skapar ett lustfyllt och motiverande lärande bland våra elever, säger Camilla Bruno, verksamhetsledare på Steningehöjdens skola.

Steningehöjdens skola har fem digitala ledord: motivation, anpassning, kommunikation, kreativitet och samarbete.

Den 28 mars kl. 12.30 tilldelas Steningehöjdens skola utmärkelsen av Apple. Ceremonin hålls i Steningehöjdens idrottshall och elevrådet är konferencierer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>