Hem Nyheter Dugga öppnar upp sin plattform till alla skolor för distansundervisning och kunskapsutvärdering med anledning av Coronaviruset

Dugga öppnar upp sin plattform till alla skolor för distansundervisning och kunskapsutvärdering med anledning av Coronaviruset

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges främsta kommuner och skolor inom digitalisering och lärande använder Dugga idag.

Under de omständigheter som råder med coronaviruset (COVID-19) öppnar Dugga nu upp tillgången till sin provplattform till landets samtliga skolor och universitet för att möjliggöra distansundervisning med olika typer av prov.

Dugga öppnar upp sin plattform till alla skolor för distansundervisning och kunskapsutvärdering med anledning av Coronaviruset

Dugga öppnar upp sin provplattform till all skolor för att möjliggöra distansundervisning. Bild: Caroline Feelgood

Ny funktion i Dugga skapar möjlighet till distansundervisning.

Den nya funktionen i provplattformen ger möjlighet att nu även kunna skapa och genomföra lektioner och uppgifter på distans.

”Med Duggas nya lösning kan läraren skapa digitala lektioner och samla alla lärresurser, prov och uppgifter på en plats, lättillgängligt för både lärare och elever.”, säger Maria Gårdlund, Vd Dugga.

Tillgång till Duggas speciellt framtagna skolpaket, Dugga Plugga, ger möjlighet att genomföra distansundervisning med olika slags digitala prov, uppgifter och lektioner och ges till både befintliga och nya användare av Dugga.

Skolpaketet Dugga Plugga öppnas upp terminen ut så att skolor och skolhuvudmän har möjlighet att säkerställa att lärare och elever får tillgång till ett enkelt sätt att komma igång med distansundervisning och kunskapsutvärdering. Om utvecklingen av coronaviruset fortsätter och situationen kräver, kommer fortsätta åtgärder att utvärderas.

Skolor får Dugga Plugga direkt med Microsoft Office 365

De skolor som använder Microsoft O365 och MSDS kan tillgängliggöra Dugga Plugga för lärare och elever på några få minuter.

”Från Microsofts sida är vi glada att Duggas lösning fungerar så bra med Microsoft Office 365 så att vi tillsammans kan möjliggöra distansundervisning” säger Joke Palmkvist, Affärsområdeschef skola och högre utbildning, Microsoft Sweden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>