Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Här är universiteten och högskolorna i Norden med nöjdast studenter.

Här är universiteten och högskolorna i Norden med nöjdast studenter.

Publicerat av: Redaktionen

Handelshögskolan i Stockholm och IT Universitetet i Köpenhamn toppar listorna för nöjdast ekonomi- och ingenjör/IT studenter i Norden när Universum för första gången avslöjar FöretagsBarometern på nordisk nivå.

Varje år gör Universum undersökningen FöretagsBarometern där studenterna får säga sitt om hur nöjda de är med sitt universitet, de karriärtjänster som erbjuds och de som associeras med studenternas anställningsbarhet.

I år är dock första året som Universum avslöjar resultatet av de 5 högst rankade universiteten i Sverige, Norge, Danmark och Finland i dessa kategorier.

Här är universiteten och högskolorna i Norden med nöjdast studenter.

I undersökningen fick närmare 57 000 studenter i Norden chansen att betygsätta sitt universitet eller högskola. Handelshögskolan i Stockholm och IT Universitetet i Köpenhamn kom båda på första plats i alla kategorier. När studenterna betygsatte sitt universitet, på en skala mellan 1-10, i förhållande till hur nöjda de är med universitetet överlag fick både Handelshögskolan och IT Universitetet ett snitt på hela 8.6.

I frågan om nu nöjda de är med karriärtjänsterna som erbjuds fick Handelshögskolan ett snitt på 8.2 och IT universitetet 7.8. I den sista kategorin, hur väl studenterna associerar sitt universitet med anställningsbarhet, svarade 89% av Handelshögskolans studenter och 93% av de som studerar på IT Universitetet att de anses få goda referenser till sin framtida karriär genom sin utbildning.

”Vi är väldigt glada och stolta över de här fina placeringarna. De är ett resultat av den tydliga vision och strategi som styr vårt utvecklingsarbete. Vi arbetar hårt för att ge våra studenter bästa möjliga förutsättningar, inte bara akademiskt utan också genom att hjälpa dem reflektera, utveckla självkännedom och andra mjuka färdigheter som är nödvändiga för att lyckas i framtidens arbetsliv”, säger Cecilia Frietsch, Head of Career Management and Personal Development vid Handelshögskolan i Stockholm.

Nedan är topp 5 listorna över de universitet/högskolor i Norden som har nöjdast studenter, bäst karriärtjänster och bäst fokus på anställningsbarhet mellan ekonom, och ingenjör/IT studenter.

Ekonomstudenter

Rank Nöjdast Studenter Rank Bäst Karriärtjänster Rank Bäst anställningsbarhetsfokus
1 Stockholm School of Economics 1 Stockholm School of Economics 1 Stockholm School of Economics
2 Hanken School of Economics Helsinki 2 Aalto University 2 Norweigan School of Business
3 University of Copenhagen 3 Hanken School of Economics Helsinki 3 Copenhagen Business School
4 Linköping University 4 BI Norweigan Business School Oslo 4 Aalto University
5 Hanken School of Economics Vasa 5 Haaga-Helia University of Applied Science 5 TAMK – Tampere University of Applied Science

Ingenjör/IT studenter

Rank Nöjdast Studenter Rank Bäst Karriärtjänster Rank Bäst anställningsbarhetsfokus
1 IT University of Copenhagen 1 IT University of Copenhagen 1 IT University of
Copenhagen
2 Chalmers University of Technology 2 Aarhus University 2 Technical University of Denmark
3 Lunds University – Faculty of Engineering 3 Technical University of Denmark 3 Chalmers University of Technology
4 Linköping University 4 Aalto University 4 Royal Institute of Technology (KTH)
5 Technical University of Denmark 5 Tampere University of Technology 5 Aalto University

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>