Hem PÅ GÅNG SAP ger 426.000 ungdomar baskunskaper i programmering

SAP ger 426.000 ungdomar baskunskaper i programmering

Publicerat av: Redaktionen

Mer än 426,000 deltagare från 30 afrikanska länder har under en vecka i oktober 2016 genomgått SAP:s kodutbildning i projektet Africa Code Week – fyra gånger fler än 2015.

Därmed har SAP kommit ett stort steg närmare sitt ambitiösa mål att ge 5 miljoner unga människor i Afrika grundläggande programmeringskunskaper fram till 2025.

SAP ger 426.000 ungdomar baskunskaper i programmering

Initierat av SAP för första gången 2015 som ett led i SAP:s sociala engagemang för att främja hållbar tillväxt i Afrika, har Africa Code Week numera växt sig stark till ett nätverk av många samarbetspartner, där hundratals skolor, lärare, föräldrar, kommuner, kodklubbar, icke-vinstdrivande organisationer, företag och myndigheter ingår.

Africa Code Week är den största satsningen på digitalt lärande någonsin i Afrika. Partner i initiativet inkluderar Google, Unesco och BMZ, det tyska ministeriet för ekonomiskt samarbete och utveckling.

Det ursprungliga målet för 2016 var att få 150.000 ungdomar att gå programmeringskursen inom Africa Code Week. Med 5,600 lärare och 427000 avslutade kurser lyckades man nå en långt större grupp ungdomar än förväntat.

– Africa Code Week 2016 levererade långt över förväntan och har skapat en stor, positiv inverkan på kompetensutvecklingen av Afrikas ungdom. Samtidigt är vi mycket glada över att 48,6% av deltagarna var flickor och unga kvinnor. Det kommer betyda en högre jämställdhet inom IKT-präglade yrken på sikt. Nu vill vi bygga vidare på denna framgång och förbereder oss redan nu för Africa Code Week 2017, förklarar SAP Afrikas vd Brett Parker.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>