Hem PEDAGOGSNACK Eleverna berättar – Vad gör dig motiverad när du studerar?

Eleverna berättar – Vad gör dig motiverad när du studerar?

Publicerat av: Redaktionen

Vi tror att motivation är en grundförutsättning för att elever ska lyckas i skolan. Men vad är det egentligen som motiverar elever till sina studier?

Tidigare har vi kommit fram till att motivation är en av huvudpunkterna för att elever ska lyckas i skolan.

Eleverna berättar - Vad gör dig motiverad när du studerar?

Lina, 18, berättar om vad som gör henne motiverad i skolan.

Men vad är motivation och vad är det som motiverar? Vi frågade en grupp gymnasieelever om deras tankar kring motivationen i skolan. Lina, 18, berättade att för henne har motivation jättemycket med miljön att göra, för henne kommer motivationen många gånger genom en strukturerad miljö och med bra studiematerial.

– Om jag har bra pennor och om jag har bra skrivhäften, det gör mig jättemotiverad, säger Lina, 18.

Likt frågan om vad som gör ett läromedel bra hamnar vi åter igen i att det inte alltid är informationen eller ämnet i sig som motiverar till att lära sig, utan det är strukturen, materialen och helhetsupplägget.

Det här är den fjärde delen i vår serie “Eleverna berättar”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>