Denna gång är det Eslövs kommuns ungdomspris för 2016 där han i motiveringen beskrivs som en stor förebild med passion som inspirerar andra.

För drygt ett år sedan vann Dardan Berisha ”Best Visual Experience” tillsammans med tre kompisar på Openhack i Malmö. Kort därefter fick han ett pris av Entreprenör Skåne för sitt företag inom webbutveckling och webbdesign. Nu prisas han alltså igen när han tilldelas Eslövs kommuns ungdomspris för 2016.

Student får kommunens ungdomspris 2

Datalogistudenten Dardan Berisha fick tre priser under 2016

– Det är riktigt kul. Framför allt att de ser mig som en förebild och ambassadör för Eslöv. Samtidigt känns det lite läskigt. Nu känner jag stor press att inte göra fel, säger Dardan Berisha.

Dardan har varit egenföretagare sedan en natt när han var 16 år. Han väckte sin far klockan tre på morgonen i ivern att betala för domännamn på internet. Namnet fick han hitta på där och då, och det är fortfarande samma företag, Dea Design, som är hans levebröd.

– Ända sedan jag var liten har jag hållit på med datorer; programmerat och reparerat, och även telefoner. Numer jobbar jag mest som konsult och det är oftast webbutveckling, systemutveckling och olika IT-lösningar kunderna frågar efter, berättar Dardan.

I grunden är Dardan autodidakt men sedan två och ett halvt år går han Datasystemutvecklingsprogrammet på Högskolan Kristianstad där han tar examen i vår.

– En examen kan ingen ta ifrån dig. Framför allt har utbildningen hjälpt mig att tänka större när det gäller företag och hur man skapar bra plattformar från grunden. Nu när jag kan analysera problemen bättre kan jag också lösa dem bättre.

Den 16 februari på Eslövs årliga prisgala i Medborgarhuset tar Dardan Berisha emot Eslövs kommuns ungdomspris.