Så många unga fick jobb på Skarpt Läge mässan
Hem EFTER PLUGGET Många unga fick jobb på Skarpt Läge mässan

Många unga fick jobb på Skarpt Läge mässan

Publicerat av: Redaktionen

Idag samlas politiken och näringslivsrepresentanter på Residenset i Göteborg för att få ta del av resultatet av årets jobbmässa.

Lucas Ahlén är en av dem som nu fått arbete tack vare Skarpt Läge jobbmässan som hölls på GöteborgsOperan i mars i år.

– Jag är så glad, jag fick jobb på MAX några veckor efter att jag träffat dem. Jag har verkligen sökt många jobb men har inte kallats till någon anställningsintervju. Så att vara garanterad att få träffa arbetsgivare är ett bra sätt tycker jag, säger Lucas Ahlén.

Så många unga fick jobb på Skarpt Läge mässanDet är svårt att få till en anställningsintervju som ung, speciellt om du inte har bra nätverkskontakter via föräldrar och vänner. Då är Skarpt Läge jobbmässan en möjlig väg. Här måste företagen som ställer ut ha jobb att erbjuda och göra anställningsintervjuerna direkt på plats.

– Vi har varit med sedan starten 2016 för vi gillar verkligen konceptet. Här får vi en möjlighet att rekrytera våra framtida medarbetare på ett trevligt och samtidigt effektivt sätt, säger Jessica Rivle på Radisson Blue Scandinavia.

Hundratals nya jobb
Göteborgs Hamn stod värd för årets Skarpt-Läge jobbmässa och bestämde sig tillsammans med GöteborgsOperan på stående fot dagen efter för att ordna så att jobbmässan blir av även nästa år.

-192 nya jobb som skapats på bara några timmar, det är en möjlighet som få kan ge. Som en av Västsveriges största arbetsgivare vill vi i hamnklustret bidra till att fler unga får känna framtidstro och hopp. För hamnens och Sveriges fortsatta utveckling är det viktigt att vi satsar på att alla unga ska få ett arbete, oavsett nätverk och efternamn, säger Elvir Dzanic, VD på Göteborgs Hamn AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>