Hem NYHETER Elin från Alingsås är årets majblommedesigner

Elin från Alingsås är årets majblommedesigner

Publicerat av: Redaktionen

Årets brandgulrosa majblomma är designad av 12-åriga Elin Eisele från Alingsås.

Elin är jätteglad och lite chockad över vinsten i Majblommans årliga tävling, där över 30.000 förslag konkurrerat.

– Ja, jag blev faktiskt helt chockad. Jag tyckte ju att blomman blev fin, men att jag skulle vinna trodde jag aldrig. Mamma och pappa berättade det precis när jullovet hade börjat, så att jag skulle slippa hålla det hemligt jättelänge i skolan.

Elin från Alingsås är årets majblommedesigner

– Och hur känns det nu?

– Åh, det känns jätteroligt att kunna vara med och hjälpa, Majblomman är en väldigt bra organisation.

-Berätta om färgerna på majblomman!

– Jag tycker att de är fina och valde dem för att de sticker ut.

– Skulle du hålla med att färgerna på din majblomma kan föra tankarna till barnkonventionen?

– Absolut. Färgerna sticker ut, och man behöver sticka ut för att få fram att barnen har rättigheter.

– Elin, vad gör du när du inte designar majblommor?

– Haha, jag går i sexan på Stadsskogen i Alingsås, och så håller jag på mycket med sport. Jag spelar innebandy i IBK Alingsås och på sommaren spelar jag fotboll i Alingsås Kick.

– Vad kul! Vad tycker du om att Majblomman jobbar för att alla barn ska ha en meningsfull fritid?

– Det är jättebra. Idrott kan kosta mycket pengar. I min sport ska man betala varje termin, och så ska man kläder, skor och utrustning. Det finns innebandyklubbor som kostar upp till 2000 kronor, och det har inte alla råd med.

– Till sist, Elin: har du själv sålt majblommor?

– Ja, förra året! Jag tyckte det var jättekul. Det var roligt att få hjälpa till.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>