Hem NYHETER En djungel av lättläst – hjälper barn knäcka läskoden

En djungel av lättläst – hjälper barn knäcka läskoden

Publicerat av: Redaktionen

Var femte barn har svårt att knäcka bokstavskoden.

Den lättlästa litteraturen är ett verktyg för de som har svårt att ta till sig böcker.

Nya boken En djungel av lättläst är en guide till författarskap och förlag som sänker läströsklarna för barn upp till 13 års ålder.

En djungel av lättläst – hjälper barn knäcka läskoden

– Jag beundrar författare som ägnar sig åt att skriva lättläst. Orden till lättlästa texter väljs med sådan omsorg, skriver bibliotekarien och lektören Staffan Engstrand som skrivit boken.

Att hitta rätt bland all lättläst litteratur är som att ta sig fram i en djungel: det kan verka snårigt och oöverskådligt men det är också inbjudande och fullt av växtkraft.

­– Förlagen förhåller sig olika till begreppet lättläst.

Det finns ingen norm. Dessa skillnader är bra att känna till om man vill hitta rätt bok till en läsare, säger Staffan Engstrand.

Med En djungel av lättläst i händerna får läsaren ett verktyg för att navigera bland olika förlag och genrer. Så att fler kan ta del av litteraturen – från sport till spänning!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>