Ett aktivt sommarlov väntar nu barn och unga
Hem EFTER PLUGGET Ett aktivt sommarlov väntar nu barn och unga

Ett aktivt sommarlov väntar nu barn och unga

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar snart årets Sommarkul, kommunens program med avgiftsfria aktiviteter för barn och unga.

Det finns något för alla unga mellan 6 och 15 år i hela kommunen, alla veckor hela sommarlovet.

Ett aktivt sommarlov väntar nu barn och ungaOskarshamns kommun har i många år ordnat avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Bildningsnämnden har i år valt att satsa 600 000 kronor på lovaktiviteter.

Aktiviteterna sker i samverkan med föreningsliv och näringsliv och en arbetsgrupp med medarbetare från fritidskontoret och kulturkontoret har arbetat med sommarlovsprogrammet. Aktiviteterna som erbjuds är bland annat bowling, basket, street dance, skatebord, cirkus, padel, stand-up-paddelboard, träsnideri, och jippo på Norra kajen.

– Vi har haft referensgrupper med barn och unga som har varit delaktiga i valet av aktiviteter. I programmet finns aktiviteter för olika åldrar och på flera olika platser i Oskarshamns kommun. Vi hoppas att alla ska kunna hitta något som är intressant, säger Martina Berggren, ungdomssamordnare.

Sommarlovsaktiviteter en del av medborgarlöftet

Kommunstyrelsen ska vid sitt sammanträde den 15 juni godkänna förslaget till gemensamma medborgarlöften mellan Polisen och Oskarshamns kommun. Ett av de gemensamma medborgarlöftena är att Oskarshamns kommun ska erbjuda aktiviteter under skolloven för barn och unga.

– Avgiftsfria aktiviteter är viktiga för att alla barn och unga ska kunna få ett roligt och meningsfullt sommarlov. Det känns också bra att Oskarshamns kommun och Polisen är överens om att avgiftsfria aktiviteter bidrar till en ökad trygghet, säger Anton Sejnehed (S), bildningsnämndens ordförande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>