Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING AcadeMedia och Studentvikarie startar traineeprogram för lärarstudenter

AcadeMedia och Studentvikarie startar traineeprogram för lärarstudenter

Publicerat av: Redaktionen

Under våren 2019 startar AcadeMedias grundskolor ett traineeprogram för lärarstudenter.

Satsningen sker i samarbete med företaget Studentvikarie och programmet riktar sig till sistaårsstudenter på lärarutbildningen.

AcadeMedia och Studentvikarie startar traineeprogram för lärarstudenter

Syftet är att de på ett bra sätt ska kunna förbereda sig för läraryrket.

– För oss är detta också ett sätt att fånga upp duktiga lärarstudenter och framtida medarbetare. Att hjälpa dem in i läraryrket är en viktig investering för framtiden, alla skolor behöver motiverade och skickliga lärare för att kunna bedriva undervisning av hög kvalitet, säger Lisa Oldmark, HR-direktör på AcadeMedia.

Programmet ska kombinera teori och praktik med individuell handledning från en erfaren mentor under ett och ett halvt år. Studenterna anställs på deltid under sista terminen på lärarprogrammet och därefter är ambitionen att erbjuda tillsvidareanställning på samma skola.

AcadeMedias mål är att anställa 50 behöriga grundskollärare via programmet till hösten 2019.

– Det här upplägget ger lärarstudenter en bra start på arbetslivet eftersom de får praktisk erfarenhet av sin framtida arbetsgivare och ett bra stöd i starten av sin lärarkarriär. Att vi på Studentvikarie kan samarbeta med en stor arbetsgivare som AcadeMedia i det här projektet ger oss alla förutsättningar att göra något riktigt bra av detta, säger Gustav Bild, VD på Studentvikarie.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>