Miljonsatsning på ridsportens trygghetsarbete!
Hem EFTER PLUGGET Miljonsatsning nu på ridsportens trygghetsarbete

Miljonsatsning nu på ridsportens trygghetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Ridsportförbundet och satsningen Trygga ledare får 1 miljon kronor av Stenbecks Stiftelse för att stärka arbetet för barns och ungas trygghet i stallet 2023.

– Det är ett fantastiskt besked som ger oss kraft i vårt förebyggande trygghetsarbete, säger projektledaren Catrine Andersson. 

Trygga ledare är en bred satsning på barns och ungas trygghet som initierades 2019 genom ett samarbete med Stiftelsen Friends  2019-2021 tack vare stöd från Stenbecks Stiftelse.

Idag är Trygga ledare en del av Svenska Ridsportförbundets ordinarie verksamhet.

 – Vi arbetar för att förebygga kränkningar, mobbning och trakasserier inom ridsporten genom utbildningar och mentorskap. Varje år möter vi tusentals barn, unga och ledare i olika åldrar. Trygghetsfrågorna har idag också en given plats i ridsportens olika utbildningar, säger Catrine Andersson.

 En trygg ridsport vilar på vuxenansvar och att barn och unga möts av trygga och lyhörda ledare i stallet. En ledare kan vara en av de viktigaste personerna i ett barns liv.

Miljonsatsning på ridsportens trygghetsarbete!

Foto: Susanne Walström

– Tack vare Stenbecks Stiftelse kan vi skala upp vårt trygghetsarbete ytterligare. Målet nästa år är att nå ut till ännu fler inom ridsporten.

 Initiativen inom Trygga ledare vilar på barns röster och erfarenheter från ridsportens unga och vuxna ledare. Bidraget för 2023 på 1 miljon kronor ska bland annat gå till att förebygga sexuella trakasserier. Bidraget ger också resurser för att bättre mäta och följa upp effekterna av olika insatser inom projektet.

I rapporten Trygga ledare kan du läsa mer om satsningens tre första år tillsammans med Stiftelsen Friends.  Till rapporten.

Stenbecks Stiftelse stöttar modiga röster, idéer och handlingar som ökar barns inflytande och förbättrar situationen för de mest utsatta barnen och unga i Sverige. Stiftelsen ger ekonomiskt stöd till banbrytande aktörer och insatser i civilsamhället.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>