Hem EFTER PLUGGET Femårsjubilerande SETT lockade många besökare

Femårsjubilerande SETT lockade många besökare

Publicerat av: Redaktionen

Femårsjubilerande SETT, Skandinaviens största mötesplats för det moderna och innovativa lärandet, lockade många besökare.

Det blev 10 404 besök totalt, varav 7 452 var unika besökare.

Till Årets mest innovativa monter utsågs samlingsmontern med Atea, Microsoft och HP. Till årets ”punkare” inom skolvärlden utnämndes tre vinnare.

SETT2016 som avslutades i torsdags förra veckan bubblade av energi, innovation och inspiration. Lärare, skolledare, elever och andra besökare som jobbar med skolan strömmade in på Kistamässan. Totalt sett landade man på 10 404 besök under tre dagar, varav 7 452 var unika besökare. 5 år sett

– Det har verkligen bubblat i mässhallen under dessa dagar och vi vill verkligen passa på att tacka alla besökare, talare och utställare för tre fantastiska dagar här på SETT. Nu laddar vi om för SETT Syd på Malmömässan den 1-2 november, säger Lina Hann, projektledare.

Två priser delades ut
Priset för ”Årets mest innovativa monter” gick till samlingsmontern med Atea, Microsoft och HP, som vann för sin lekfulla och gaminginfluerade monter, som lyfte fram IT-lösningar som förnyar lärprocessen under temat ”Det kreativa lärandet”.Till minne av Trevor Dolan delades det andra priset ut till årets ”punkare” inom skolvärlden. I år utsågs tre vinnare istället för tidigare en. 2016 års vinnare är Janna Schéele, Michael Andersson och Johan Eriksson.

700 lärare deltog i kodevent
Kodeventet #SETTkodar, genomfördes onsdagen den 27 april på SETT och syftade till att ge så många som möjligt en chans att prova på kod, i en trygg miljö med andra som testar för första gången. Karin Nygårds höll i eventet och bjöd in gymnasieminister Aida Hadzialic (S). Andra inbjudna var även Johanna Jaara Åstrand, ordförande Lärarförbundet, Geek girl mini och Kodcentrum. Internetstiftelsen, iiS, delade ut resursmaterial till alla deltagare på plats.

Nästa SETT-mässa arrangeras på Malmömässan under namnet SETT Syd den 1-2 november.

– Det känns som att det händer extremt mycket i södra Sverige just nu och vi är öppna för fler kommunpartners, regionen behöver en stark mötesplats där modern och innovativ skolutveckling kan delas mellan lärare och rektorer, säger Fredrik Svensson, RAU, medgrundare till SETT.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>