”Stjärnspäckad vecka med många internationellt erkända forskare”
Hem FORSKNING Stjärnspäckad vecka med många internationellt erkända forskare inom AIL

Stjärnspäckad vecka med många internationellt erkända forskare inom AIL

Publicerat av: Redaktionen

Inom Högskolan Västs profil Arbetsintegrerat lärande, AIL, bedrivs omfattande forskning.

Det mesta finns samlat inom forskningsmiljön Lärande i och för det nya arbetslivet, LINA.

Nästa vecka samlas en mängd namnkunniga forskare på högskolan för att dela med sig av sin forskning under den så kallade LINA-veckan.

– Vi har lyckats få till en riktigt stjärnspäckad vecka med många internationellt erkända forskare inom AIL. Varje dag inleds med en key note så som till exempel Ingela Josefson, professor och hedersdoktor på högskolan som talar på temat “Känsla och tanke i förening.”. Hon följs av bland andra Stephen Billett, Yrjö Engeström och Anna-Lisa Sannino som alla tre är internationellt mycket välkända inom området, berättar Kristina Johansson, verksamhetsledare för LINA.

Det bjuds på en fullspäckad vecka med föreläsningar och seminarier, key notes som är öppna för alla. En del av dem sänds också digitalt. Veckan avslutas med en galamiddag.

Kristina fortsätter:

”Stjärnspäckad vecka med många internationellt erkända forskare”– Förutom Ingela Josefson kommer även två andra av våra hedersdoktorer att medverka, nämligen Maureen Drysdale, doktor i psykologi och professor vid University of Waterloo och St. Jerome’s University i Kanada och Elisabeth Ohlson, konstnär, fotograf och teaterregissör som är känd för sin ifrågasättande konst. Likaså kommer högskolans tre tidigare rektorer (Olof Blomqvist, Lars Ekedahl och Kerstin Norén) att medverka i ett panelsamtal på fredagen tillsammans med rektorsrådet Lars Svensson. De kommer att göra en historisk exposé över AIL och dess utveckling.

Många av högskolans forskare deltar
Utöver detta kommer många av högskolans egna forskare att delta och presentera aktuell forskning. Det kommer att handla om exempelvis följande teman:

”Vad kan industriellt arbetsintegrerat lärande vara (I-AIL)?”

”Avatar i klassrummet.”

“Portfoliometoden som en metod för arbetsintegrerat lärande.”

“Skrivarstuga – ett sätt att fånga arbetsintegrerat lärande i verksamhetutvecklingsprocesser.”

“Normkritisk rundvandring på Kliniskt lärandecentrum (KLC)”

Till programmet den 3-7 oktober; Högskolan Väst – LINA Week 2022 (hv.se)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>