Hem FORSKNING Festlig högtid firar högskolans forskning

Festlig högtid firar högskolans forskning

Publicerat av: Redaktionen

Utdelning av 2,4 miljoner kronor till forskningsprojekt och 100 000 kronor till #metoo, vinnaren av Sociala medier-priset.

Det är två av händelserna under nästa veckas Days of Knowledge, en högtid som firar forskning och utbildning vid Högskolan i Borås.

Vid årets högtid delas det ut bidrag till elva forskningsprojekt på Högskolan i Borås och för första gången delas också priset Årets studentföretag ut. Bakom bidragen står Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

#metoo prisas
Dessutom delas Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris ut till hashtaggen #metoo, och priset tas emot av Emmy Lilliehorn och Elinor Holmström, representanter för den svenska delen av samordningsgruppen för #metoo-uppropen. Tidigare under dagen håller pristagarna en föreläsning för Bäckängsgymnasiets elever.

Festlig högtid firar högskolans forskning

Hållbar utveckling i flera steg
Firandet den 11 december är den stora finalen på Days of Knowledge men redan tidigare under hösten har hållbar utveckling vid högskolan prisats. Vid Days of Entrepreneurship i oktober delades stipendier ut till studenter vid högskolan som integrerat hållbar utveckling i sina examensarbeten. I november delades det ut stipendium för utvecklingsarbete inom hållbar utveckling samtidigt som en kurs diplomerades i hållbar utveckling.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>