Hem NYHETER Digilär och Sana Labs samarbetar för att individanpassa lärandet

Digilär och Sana Labs samarbetar för att individanpassa lärandet

Publicerat av: Redaktionen

Att skapa digitala läromedel anpassade för alla är Digilärs främst mål och vi är glada att kunna meddela att vi tillsammans med Sana Labs nu tar vårt arbete ett steg längre.

Sana Labs arbetar med AI-teknologi och hur detta kan integreras i utbildningsmaterial och läromedel för att kunna individanpassa lärandet.

Digilär och Sana Labs samarbetar för att individanpassa lärandet

Deras teknologi utgår från de senaste genombrotten inom maskininlärning, och ämnar finna varje elevs unika och mest optimala väg till inlärning.

Mikael Wahss, utvecklingschef på Digilär, ser med spänning på det kommande samarbetet, och vilka möjligheter som kommer med det:

”Potentialen för AI-teknologi i kombination med digitala läromedel är enorm.

Digilärs mål har alltid varit att ge lärare alla tänkbara möjligheter att möta sina elever på rätt nivå. Med hjälp av AI-teknologi – och samarbetet med Sana Labs – kan vi ta det ett steg längre och samtidigt göra lärandet roligare och mer relevant för eleverna”.

Att börja arbeta med AI-teknologi har varit i Digilärs blickfång ett tag. Det är den rimliga utvecklingen, menar Digilärs VD Linda Ahrgren:

”Med digitala läromedel från Digilär anpassar vi inlärningen till alla. Att börja arbeta med AI är ett viktigt steg för oss att ta, för att kunna nå detta mål. När vi utrustar oss med AI-teknologi kan vi ytterligare underlätta lärarnas administrativa arbete, och de får tid att fokusera på det som de gör bäst: att undervisa. Lärarens roll i skolan har aldrig varit viktigare än nu.”.

Grundare och VD för Sana Labs, Joel Hellermark, kommenterar samarbetet och poängterar kraften Sana Labs och Digilär kan generera – och vilka möjligheter till utveckling i skolan den kan ge:

“I am excited to extend our reach in personalizing education through the use of AI. In partnering with digital education leader Digilär, we are able to affect over a hundred thousand individuals in Scandinavian schools; empowering teachers and students with a tool to improve learning outcomes.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>