Hem PEDAGOGSNACK Filma med iPad i slöjden

Filma med iPad i slöjden

Publicerat av: Redaktionen

På Eriksdalsskolan håller slöjdlärarna på att införa it i undervisningen. När skolan gjorde en satsning på iPads hängde slöjdlärarna på.

Eleverna på högstadiet har blogger-image--1787912493sina egna medan lärarna på mellanstadiet bokar en klassuppsättning till sina elever/lektioner.

Även slöjdlärarna på skolan försöker föra in it i undervisningen och har gått en tvådagars utbildning.

– Det var mycket inspirerande för oss. Eleverna kan som regel redan och ligger före oss lärare, säger Katarina Mac Cloud Kennedy en av skolans åtta slöjdlärare.

Egna och andras filmklipp

Det finns projektorer i slöjdsalarna och lärarna kan visa Youtube-klipp med slöjdinstruktioner eller annat material kopplat till undervisningen. Vid terminsstarten visade Katarina en film om säkerhet i slöjden som hon gjort tillsammans med en kollega.

Den här filmen kom till när några elever i årskurs 5 hade lite tid över mellan två arbetsområden.

– De tittade på ett befintligt klipp, tog fram symaskin, iPad, instruktionsbok och satte igång. Eleverna som har gjorde filmklippet vill gärna göra fler. Det kan handla om vad som helst som tas upp i undervisningen, material, redskap eller olika moment, tipsar Katarina.

Stärkt självförtroende

Hon har låtit andra elevgrupper titta på klippet och eleverna har tyckt att klippet varit bra.

– Jag tror att elevernas självförtroende stärks när de skapar egna instruktioner som andra har nytta och glädje av.

Några elever har använt sina iPads för att filma Katarinas instruktioner vid symaskinen för att slippa vänta på hennes hjälp. Att göra film med iPads i slöjden verkar eleverna vara intresserade av och Katarina uppmanar andra slöjdlärare att prova.

– Men kolla först upp med vårdnadshavarna att det är ok om man vill lägga ut klippet på Youtube. Annars går det ju bra att filma bara händer och spela in röster i action.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>