Hem EFTER PLUGGET 15 nya lärare utnämns till Microsoft Innovative Educator Experts

15 nya lärare utnämns till Microsoft Innovative Educator Experts

Publicerat av: Redaktionen

Idag utnämns 15 svenska lärare till Microsoft Innovative Educator Experts (MIEE) och de ingår nu i det globala MIEE-nätverket med medlemmar världen över.

De 15 lärarna, med ett gemensamt intresse för IKT, är nu en del av de totalt 4800 MIEEs i världen.

15 nya lärare utnämns till Microsoft Innovative Educator ExpertsThomas Hegefors, IKT-pedagog i Ljusnarsbergs kommun är MIEE sedan ett år tillbaka. Han menar att Microsofts initiativ skapar nya utbildningsmöjligheter för elever.

– Som IKT-pedagog är det viktigt att ständigt vara uppdaterad om vad som händer inom den digitala pedagogikens värld. Att vara Microsoft Innovative Educator Expert har möjliggjort möten med ny teknik, ny metodik och nya människor. Möten som gör våra elevers vardag mer spännande, mer varierad och mer meningsfull, säger Thomas Hegefors.

Hur blir man MIEE?

För att få utnämningen MIEE behöver lärarna visa att de arbetar innovativt med hjälp av digitala verktyg och pedagogiska metoder som utmanar elevernas kunskap. Pedagogerna håller sig uppdaterade och testar nya sätt för sina elever att skaffa sig kunskap som är nödvändig för framtiden. Detta i enlighet med de åtta nyckelkompetenser för livslångt lärande som EU satt upp.

Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, påpekar att utnämningen också kommer verka inspirerande för andra pedagoger på arbetsplatsen.

– Att bli MIEE hjälper duktiga pedagoger att utveckla lärandet till en nivå som kommer bli nödvändig i framtiden. Vi vill stötta de pedagoger som vågar testa nya och spännande sätt att arbeta på, och går i bräschen för det digitala lärandet, säger Joke Palmkvist.

Som MIEE är man en inspirationskälla till sina kollegor och andra lärare, genom att använda innovativa och digitala verktyg.

Här är årets nya lärare:

Andreas Rahm Eriksson – Råbergsskolan
Anna Kullander Sjöberg – Franska Skolan
Emma Stjerne – Tomtbergaskolan
Erik Jaraker – Bäckhagens skola
Fredrik Johansson – Knut Hahn gymnasieskola
Hanna Olsson – Kungsbacka kommun
Hayley Brice-Nicolson – Futuraskolan
Laura Wommack – Internationella Engelska Skolan
Malin Olsson – S:t Olofs skola
Maria Pegado – Vuxenutbildningen
Martin Howe – Säters Kommun
Mick Hellgren – Sandvikens kommun
Mikael Bruér – Fagrabäckskolan i Växjö
Pia Evertsson – Västra Parkskolan
Stefan Johammar – Skövde gymnasium Västerhöjd
Susanna Collin Frigghe – Björknässkolan

Microsoft önskar de nyutnämnda pedagogerna grattis och lycka till!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>