Hem NYHETER Flera kommuner satsar på Optidevs lunch-app för skolelever

Flera kommuner satsar på Optidevs lunch-app för skolelever

Publicerat av: Redaktionen

Borås var först med att börja använda appen som Optidev har utvecklat för att hjälpa staden med att erbjuda take away-lunch till gymnasieelever.

Nu finns det ett flertal kommuner som ska börja använda samma app-lösning.

Sedan i fredags den 3:e april erbjuds gymnasieeleverna i Sölvesborg, Bromölla och Filipstad take away-lunch via en ny tjänst som olika restauranger i kommunerna har anslutit sig till. Bakom tjänsten ligger en app som Boråsföretaget Optidev har utvecklat.

– Det känns väldigt kul att kunna hjälpa fler kommuner med vår lösning. För oss är det självklart att ställa upp och bidra till samhällets bästa, säger Optidevs vd Fredrik Logenius.

Borås var först med att använda sig av Optidevs app-lösning. Företaget utvecklade tjänsten gratis åt staden och på mindre än 24 timmar.

Flera kommuner satsar på Optidevs lunch-app för skolelever

Stöd till kommuner, elever och näringsliv

– Det är roligt att kunna erbjuda våra gymnasieelever en näringsrik lunch som säkert hjälper till under distansundervisningen samtidigt som vi stödjer de lokala restaurangerna, säger Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, i ett pressmeddelande från kommunen.

Sammanlagt är det mer än ett trettiotal restauranger i Sölvesborg, Bromölla och Filipstad som har valt att vara med i tjänsten. På respektive kommuns hemsida finns en lista över alla som deltar. Erbjudandet kommer att gälla så länge gymnasieeleverna undervisas på distans, och som längst till skolavslutningen den 12 juni.

Optidev hoppas kunna hjälpa ännu fler kommuner

Optidev är specialist på mobilitetsslösningar för bland annat

Flera kommuner satsar på Optidevs lunch-app för skolelever 2

Optidevs vd Fredrik Logenius

säkerhets-, persontrafiks- och logistikbranschen. Nu hoppas företaget att elever och restauranger från ännu fler kommuner komma kunna dra nytta av deras app-lösning.

Själva lunch-appen bygger på att gymnasieeleverna får en QR-kod sänd till sina privata mobiltelefoner. Koden kan sedan omsättas hos alla deltagande restauranger i en 75-kronorslunch per dag. Restaurangerna scannar koden och är anslutna till ett system administrerad av varje kommun, som också står för kostnaderna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>