Hem NYHETER Folktandvården stöttar goda tandborstvanor via YouTube

Folktandvården stöttar goda tandborstvanor via YouTube

Publicerat av: Redaktionen

Små tänder behöver extra mycket kärlek och omvårdnad.

De viktigaste insatserna för barnens tandhälsa görs i hemmet, genom bra matvanor och tandborstning med fluortandkräm morgon och kväll.

Folktandvården stöttar goda tandborstvanor via YouTube

Men hur borstar man barnets tänder på rätt sätt? För att stötta föräldrar har Folktandvården Stockholm tagit fram en serie instruktionsfilmer om hur man borstar tänderna på barn.

I den första filmen visar Ghazaleh, tandläkare på Folktandvården Stockholm, hur man borstar tänderna på mindre barn upp till två år.

– Börja med tandborstningen så snart den första tanden tittar fram.

Tänk på att använda en liten tandborste med ett litet borsthuvud och en liten mängd barntandkräm med fluor, berättar Ghazaleh.

Bra att tänka på

  • Börja borsta från första tanden
  • Använd fluortandkräm
  • Ta en paus om det behövs
  • Använd ljud och låt barnet härma
  • Ingen mat eller dryck efter borstning

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>