Hem PÅ GÅNG Sveriges stora skolledarpris – nominerad rektor från Pysslingen

Sveriges stora skolledarpris – nominerad rektor från Pysslingen

Publicerat av: Redaktionen

På Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg imorgon delas Sveriges stora skolledarpris på 100 000 kronor ut för första gången.

28 skolledare har nominerats till priset men nu återstår bara fyra finalister. En av dessa är Anna Hansson-Bittár, rektor på Brevik skola i Tyresö som ingår i Pysslingen skolor.

pysslingen '

Anna Hansson-Bittár, rektor Brevik skola i Tyresö

– Vilken fantastisk känsla och ära att vara en av fyra finalister. Oavsett hur det går känner jag mig hedrad och är tacksam över att detta pris har instiftats och att Sveriges skolledare uppmärksammas på detta sätt, säger Anna Hansson-Bittár.

Priset är instiftat med anledning av Sveriges Skolledarförbunds 50-årsjubileum och kommer att delas ut vartannat år.

Juryn har bestått av representanter från Svenskt Näringsliv, Friskolornas Riksförbund, Sveriges elevråd – SVEA, Sveriges Elevkårer, Studentlitteratur, Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Skolledarförbund.

Anna Hansson-Bittárs motivering till nomineringen lyder:

”Anna är mycket rutinerad och samtidigt en pionjär. Det säger något om hennes drivkraft för ständig utveckling. Som skolledare arbetar Anna med hela paletten av verktyg, organisation, relationer och utveckling av verksamhetskvaliteten. Anna Hansson-Bittár är en mycket uppskattad ledare och inspiratör som även tidigare vunnit flera ledarskapspriser”.

Övriga tre finalister är Per Gamalielsson, rektor på Vasagymnasiet i Arboga, Petra Karlsson, biträdande rektor på Polhemsskolan i Lund och Jacob Wesley, rektor Högbyskolan i Hemse på Gotland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>